KECSKEMÉT

2020.07.03. 15:45

Két elismerést is átvehetett a nyugdíjba vonuló óvodavezető

A képviselő-testület csütörtöki ülésén köszöntötték Fekete Istvánné Szlanka Máriát, a Ferenczy Ida Óvoda vezetőjét, akinek július 1-jével lejárt az öt éves vezetői megbízása. Már nem pályázott újra, hanem nyugdíjba megy. Két miniszteri elismerést is átvehetett.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Fekete Istvánné Szlanka Mária óvodapedagógusi pályáját a Mátis Kálmán utcai óvodában kezdte, 1999-ben lett a vezetője, majd 2015-ben a kilenc tagóvodából álló Ferenczy Ida Óvoda intézményvezetőjeként folytatta.

– Munkáját a gyerekek szeretete, mély empátia vezérelte, mindig készen állt a szakmai megújulásra. Egész pályafutása alatt fontos volt számára, hogy elnyerje a gyerekek, a szülők, a munkatársak szeretetét, megbecsülését. Pályafutását pozitív vezetői attitűd és innovatív beállítottság jellemezte – hangzott el méltatásként.

Fekete Istvánné Mária idén két miniszteri elismerésben is részesült: az emberi erőforrások minisztere nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, több évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként pedig oklevelet adományozott neki, ezeket Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől vehette át a közgyűlésen.

Helyére Kurilláné Páncél Csillát választották intézményvezetőnek a Ferenczy Ida Óvodába, aki egyedül pályázott a tisztségre. Szintén egy-egy jelentkező volt a Corvina Óvodába – Kapásné Pusztai Edit – és a Kálmán Lajos Óvodába Kőváriné Kis Katalin személyében, őket szintén egyhangúlag támogatta a testület.

Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában