horgászat

2020.07.27. 16:54

Az ország minden tájáról érkeztek a halasi táborba

Idén júliusban negyedik alkalommal szervezett nyári horgásztábort Kiskunhalason a Sóstó Sporthorgász Egyesület Jáger Szabolcs elnök vezetésével.

Mester-Horváth Nikolett

A múltheti ötnapos táborban harmincegy ifjú horgász sajátította el a pecázás alapjait és gyarapította tapasztalatait a halasi Ezüst-tó Horgászcentrum Kis-taván, valamint a Sóstón.

– Az ország minden tájáról érkeztek hozzánk gyerekek. Az első napon 6–7 fős csoportokban felnőtt segítőkkel készültek fel a gyerekek az Ezüst-tavi horgászatra, majd az etetőanyagok összekeverése és a csalik felhelyezése után a spiccbotokkal üldözőbe vették a halakat. A délután folyamán Fias Dénes, a Bács-Kiskun megyei Horgász Egyesületek Szövetségének Halőri csoportvezetője tartott előadást a fiataloknak a halvédelemről és a halőrzésről – mondta Jáger Szabolcs.

A tábor második napján a feederezés alapjaival ismerkedtek meg az ifjú horgászok a Sóstó partján. A következő napon pedig újra az Ezüst-tavon táboroztak. Itt a feederes nagypontyhorgászat alapjait sajátították el a fiatalok Döme Gábor világbajnok sporthorgász irányításával, aki az egyhetes tábor ideje alatt végig segítette a táborozókat.

Csütörtökön Rokolya Péter, a Haldorádó Carp Team pontyhorgásza a bojlis pontyhorgászat alapvető fogásait tanította meg a gyerekeknek, majd pénteken egy horgászversennyel ért véget az egyhetes tábor a Sóstó partján.

– Azt mondják, a mai gyerekeket nem lehet kimozdítani a televízió és a számítógép elől, de ez nem igaz. A mi táborozóink nagyon élvezték a szabadban töltött időt, láthatóan jól érezték magukat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy sok visszatérő gyerek van a táborban. Sőt, idén olyan sokan jelentkeztek, hogy mindenkinek nem is tudtunk helyet biztosítani – számolt be tapasztalataikról Jáger Szabolcs.

Az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy az összes gyerek fogott halat a táborban, törekedtek is arra, hogy hasonló élményt biztosítsanak mindenkinek. Az idei tábor legnagyobb fogása pedig Jáger Benedeké volt, akinek sikerült kifognia az Ezüst-tó kincsének nevezett tizennégy kilós koi pontyot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában