bács-kiskun

2020.07.14. 17:54

Augusztus elsejétől visszaáll a menetrend

A MÁV Zrt. tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy „tíz vasútvonalon augusztus 1-jétől a korábbi, megszokott alapmenetrendet állítja vissza a vasúttársaság, de hosszú távon fejlesztéseket és akár két órás ütemes menetrendek bevezetését is tervezi számos regionális vonalán.”

baon.hu

Budapest, 2019. április 24. Egy vasúti jegyellenõr utasnak ad tájékoztatást (k) a modern vasúti szerelvény mellett a Nyugati pályaudvar egyik peronján. A hatályos jogszabályi védelem mellett biztonsági õrök is segítik a közfeladatot ellátó jegyellenõrök munkáját a MÁV Start Zrt. vonatain országszerte. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA

Fotó: Jászai Csaba

Március és május között a MÁV-START belföldi utasforgalma messze elmaradt a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől, mellyel egyértelműen a koronavírus, és az azzal kapcsolatos intézkedések okolhatók. A regionális járatokon sokszor még a tíz főt sem érte el átlagosan az utasok száma, ezért június elején csökkentett vasúti menetrendet vezettek be és pótlóbuszok kerültek forgalomba. Az utasforgalmat azóta folyamatosan figyelemmel kísérték, és ahogy korábban ígérték, most felül is vizsgálták.

A MÁV az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt egyeztetést követően, a Bács-Kiskun megyét érintő alábbi vonalon állítja vissza az alapmenetrendet augusztus 1-jétől: Kecskemét–Lakitelek–Szolnok.

A részletes menetrendeket a vasúttársaság a honlapján és az állomási hirdetményeken teszi közzé.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában