ÜNNEP

2020.06.10. 20:00

Rendhagyó módon ballagnak a diákok a megyében

Hamarosan kezdődnek a ballagások az általános iskolákban. A járványveszély miatt van olyan intézmény, ahol csak online ünnepséget tudnak rendezni.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

Kecskeméten, a Kodály-iskolában három végzős nyolcadikos osztályt ballagtatnak el, de csak online műsor keretében. Balogné Papp Boglárka igazgatónő elmondta: mivel a tanulólétszám is magas, kétszáz főnél nem lehetnének többen, így nem lett volna megvalósítható színvonalasan egy ballagási ünnepség, ezért döntöttek az online változat mellett.

Június 15-én, az eredetileg meghirdetett időpontban kell a nyolcadikosoknak felcsatlakozni az internetre, és megnézhetik a nekik szóló meghitt műsort. Előtte, napközben bicajos futár viszi el nekik a ballagási tarisznyákat.

A Helvécia-Ballószög Iskolához három tagiskola tartozik. Péterné Fidler Elvira igazgatónő elmesélte: mindhárom helyen más-más ballagást rendeznek a tagintézmény-vezetők. A helvéciai Feketeerdői Általános Iskolában csak a szülők vehetnek részt az ünnepségen, a létszámkorlát miatt.

A helvéciai Wéber-iskolában augusztus végére halasztják el a ballagást. Béresné Szabó Ildikó tagintézmény-vezető hozzátette: két hét alatt nem tudtak volna színvonalas búcsúztatót megvalósítani, és azt sem szerették volna, hogy kesztyűben, maszkban kelljen ünnepelniük, egymástól másfél méteres távolságban a diákoknak. Bíznak benne, hogy augusztus végén méltó módon búcsúztathatják el tanítványaikat.

A ballószögi Kossuth-iskolában kilenc végzős ballag. Nyírádi Krisztina tagintézmény-vezetőtől megtudtuk: számukra nem ballagást rendeznek, hanem egy szolid búcsúpartit, az iskola udvarán felállított sátorban. A búcsúzást a finom falatokon, a vidám beszélgetésen túl egy lovas kocsis falujárással teszik emlékezetesebbé.

Kömpöcön, a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskolában június 13-án 16 órakor tartják a nyolcadik osztályosok ballagását.

– Az ünnepségen a búcsúztató hetedik osztályosokon és az itteni tanulmányiakat befejező nyolcadikosokon kívül a tanári kar és a ballagók szűk családi köre vehet részt – közölte Tisoczki László polgármester. A Szeged-Csanádi egyházmegye fenntartásában működő iskolában 1-8. osztályig van oktatás. Az idén záruló tanévben nyolc végzős búcsúzik az iskolától.

Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában