enyhítések

2020.06.15. 18:03

Feloldották a kecskeméti kórházban is a látogatási tilalmat

Hétfőtől feloldották a tilalmat, lehet látogatni a betegeket a kecskeméti megyei kórházban, de kizárólag látogatási időben, a főbejárat felől. Egy beteghez egy látogató mehet be. Látogatási idő hétfő-szombat: 15.30-17.30 óra között, vasárnap és ünnepnapon 10.00-12.00 óra között.

Hraskó István

A kórház közölte, hétfőtől az engedélyezett egészségügyi tevékenységek többsége korlátozás nélkül elvégezhető. A járványellenes készültség fenntartása mellett a diagnosztikai vizsgálatok, a szakrendelések és a gondozók is időkorlátozás nélkül újraindultak. Megszűnt az óránként négy beteg ellátását szabályozó rendelet, azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni a diagnosztikai kivizsgálásokra, szakrendelésekre és gondozókba.

Az aktuális változásokról az intézményi honlapon, a Koronavírus információk menüpontban lehet tájékozódni, itt többek között a szakrendelések és a gondozók rendelési idejéről, elérhetőségéről és az igénybevétel módjáról is folyamatosan információt adnak.

– A vizsgálatokon kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet megjelenni.

– A korábbi előjegyzéseket – a veszélyhelyzet előtt kiadott időpontokat is – szükséges újraegyeztetni.

– A telefonon előre egyeztetett időpontban a korábbi beutalóval vagy lelettel lehet megjelenni.

– A rendelőintézetben újraindult a lakossági vérvétel. A laboratóriumi vizsgálatokat és vérvételt háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval lehet korlátozás nélkül igénybe venni.

– A laboratóriumi lelet kiadás továbbra is szünetel. A laborvizsgálati eredményekről, egyéb leletekről a háziorvosnál, szakorvosnál vagy az EESZT rendszerben lehet tájékozódni.

– Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is előszűrés történik, kérdőíves dokumentációval és hőmérséklet méréssel, ezért a bejáratoknál esetenként várakozásra kell számítani.

– A kórház kéri, hogy a betegek a vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzenek, kivételt a kiskorú-, illetve a mozgásában korlátozott beteg kísérője jelenthet.

– A várókban a 1,5 méteres távolságot szükséges tartani, és maszkot kell viselni.

– Ha a belépéskor felmerül, hogy a beteg koronavírus gyanús, de a vizsgálata halasztható, akkor hazairányítják. Ha sürgős ellátást igényel, akkor a koronavírus gyanús esetekre fenntartott Sürgősségi Betegellátó Osztályon vizsgálják meg.

– A járóbeteg szakellátásban a magas kockázatú tervezett beavatkozások előtt továbbra is kötelező a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése. Bizonyos beavatkozásokra szintén csak egy negatív PCR eredmény birtokában kerülhet sor. Ha egy beavatkozáshoz szükséges a teszt elvégzése, arról és annak helyéről, módjáról az időpont egyeztetés során tájékoztatást adnak. A PCR vizsgálat mintavételi helye a Bőrgondozó Intézetben található.

– A Bőrgyógyászati szakrendelések és Bőrsebészet visszaköltözött a Bőrgondozó Intézet különálló épületébe. A Bőrgondozó Intézetbe időpontra érkezők az épület bejáratánál szintén előszűrést követően, maszkban léphetnek be, tartózkodásuk alatt egymás egészségének védelme érdekében a 1,5 méteres távolságot tartva.

– A Fizio- és Mozgásterápiás Osztály kezeléseket kizárólag az akut rehabilitáció esetében és táppénzes állományban lévő betegeknek tud előjegyezni.

– A kecskeméti Onkoradiológiai Központba, és az „A” új épületbe érkezett betegeket továbbra is a Nyíri úti főbejáraton keresztül tudják beengedni.

– A koronavírus fertőzéssel érintett egységeknél a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad.

– A Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Osztály külön látogatási rend szerint működik. Hétfőtől szombatig délelőtt: 11.00-12.30 és délután: 16.30-17.30 óra közötti időpontban. Vasárnap csak 11.00-12.30 között lehet látogatni.

– Egy beteghez egy látogatót engednek be a kórtermekbe, hogy a szociális távolságtartást biztosítani tudják.

– A látogatóknak kötelező az orrot és a szájat is eltakaró orr-száj maszk használata.

– A súlyos, életveszélyes állapotú betegnél az osztályvezető főorvos külön írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat.

– A testhőmérséklet mérése látogatók számára is kötelező a bejáratoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában