enyhítések

2020.05.29. 10:17

Törlik az időkorlátot a kecskeméti nagybani piacon és a zsibin

Az önkormányzatnál átnézték a jogszabályokat és a gyakorlatot, és értelmezésük szerint a nagybani és a zsibpiac sem klasszikus piac, sokkal inkább vásártér, arra pedig nem vonatkozik a kötelező időkorlát kijelölése. Úgyhogy mehet mindenki bármikor a nyitvatartási idő alatt.

Hraskó István

– Az elmúlt időszakban nagy nyomás nehezedett a városvezetésre a nagybani piacon és a használtcikk piacon alkalmazott időkorlát miatt – írta szerkesztőségünknek küldött pénteki sajtóközleményében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

– Munkatársaimmal átnéztük a jogszabályokat és a gyakorlatot. Értelmezésünk szerint úgy a nagybani, mind a zsibpiac nem klasszikus piac, sokkal inkább vásártér. A vásárterekre pedig nem vonatkozik a kötelező időkorlát kijelölése. Ezért felkértem a piacigazgatót, hogy a nagybani piac és a használtcikk piac esetében is törölje el az időkorlátot. Így ezek a jövőben a nyitvatartás ideje alatt végig látogathatók, életkortól függetlenül – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában