közlekedés

2020.04.01. 15:29

Új falubusz segíti a bugacpusztaházi embereket

Új, korszerű, minden igényt kielégítő falubuszra cserélték a régit Bugacpusztaházán.

Vajda Piroska

Mintegy 13 millió forintos támogatásból vásárolta meg az új falubuszt az önkormányzat

Forrás: Petőfi Népe

Kerekes László Zoltán polgármestertől megtudtuk, a Magyar Falu Program keretében elnyert mintegy 13 millió forintos támogatásból vásárolta meg az új falubuszt az önkormányzat. Ebből a keretből több mint egymillió forintot fordítottak arra a kilenc speciális gyermekülésre, melyek lehetővé teszik, hogy egészen kicsi korú gyermekeket is szállítsanak az új falubusszal.

– A jövőben tehát minden korosztályt biztonsággal tudnak utaztatni az önkormányzati járművel – hangsúlyozta a polgármester, aki örömmel számolt be arról is, hogy a holtpontról elmozdulva egyre több gyermek születik a mintegy kétszáz lelkes faluban. Jelenleg tizenöt kisgyermeket szállítanak nap mint nap a szomszédos bugaci bölcsődébe, óvodába, emellett még további tizenöt iskoláskorú gyermeket az általános iskolába.

Az új busszal nemcsak a gyermekeket szállítja a falugondnok, hanem az idősebb korosztály ellátását is ezzel végzi. Többek között ezzel hordja őket orvoshoz és ezzel viszi ki az ebédet is. Kerekes László Zoltán azt is elmondta, a busz kerekesszékesek szállítására is alkalmas. Hangsúlyozta, szeretnék a busz állagát minél tovább megóvni, ezért nem járnak ki vele a tanyavilágba, arra a célra van egy terepjárójuk.

A polgármester arról is beszámolt, hogy jó ütemben halad a Digitális Zöld Falu program megvalósítása is. Ugyanakkor hamarosan több utca aszfaltburkolatot kap, és a községháza energetikai felújítását is mielőbb szeretnék elkezdeni.

Mintegy 13 millió forintos támogatásból vásárolta meg az új falubuszt az önkormányzat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában