Beleszámít az 50 órás közösségi szolgálatba az időseknek való bevásárlás

Olvasónk vetette fel, vajon a középiskolásoknak kötelező ötven órát a kecskeméti Gondoskodó Szolgálatban is meg lehet-e szerezni. Utánakérdeztünk.

Hraskó István

Múlt hét szerdán kezdte meg működését a kecskeméti Gondoskodó Szolgálat, mely több szervezet összefogásával alakult meg. Elsősorban egyedülálló – családi és hozzátartozói segítség nélküli – 65 év feletti idős személyek, Kecskemét közigazgatási területén belül élők napi bevásárlásban történő segítését tűzte ki célul (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése). Az első három nap már majdnem ötven önkéntes jelentkezett.

Mint ismert, az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele az ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Olvasói felvetés nyomán megkérdeztük a kecskeméti önkormányzatot, a Gondoskodó Szolgálatban való részvételt bele lehet-e számítani az ötven órába. Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője úgy tájékoztatta a baon.hu-t, hogy igen, tudnak igazolást adni, de a 18 év alattiak esetében kell szülői nyilatkozat.

Önkéntesnek jelentkezni lehet a 20/556-2641-es telefonszámon, vagy a Gondoskodó Szolgálat Kecskemét facebook oldalán.

A Gondoskodó Szolgálat diszpécserei a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen érhetők el, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között. A diszpécser rögzíti az adatokat és a kéréseket, a bevásárlást igénylő védelmében pedig megbeszélnek egy jelszót. A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. Az önkormányzat közölte, mindez szoros anyagi elszámolás mellett történik. A beszerzés, vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között lesz, így a kiszállítás minden esetben a délutáni, kora esti órákban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában