Oktatás

2020.02.25. 16:33

Szociális munkás diplomát adó főiskolai képzés indulhat Halason

Ősztől kihelyezett képzést indít a dunaszerdahelyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Kiskunhalason a Dékáni Árpád Szakgimnázium épületében.

Pozsgai Ákos

A nagyterem zsúfolásig telt a leendő hallgatókkal

Forrás: Pozsgai Ákos

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a halasi Közösségek Házában a felvidéki főiskola vezetőinek tájékoztatója, a nagyterem zsúfoltságig telt a leendő hallgatókkal. Ahhoz, hogy a képzés elinduljon a kiskunhalasi konzultációs hellyel, minimum húsz fő jelentkező kell – hangzott el a tájékoztatón. Tóth Erik, a főiskola képviselője elmondta, hogy az anyaintézmény a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola, Boldog Batthyány-Strattmann László Kihelyezett Tagozata lesz a halasi, amelynek székhelye Dunaszerdahely.

A szociális munkás végzettséget adó főiskolai képzés ősztől indulhat, ha meglesz a húsz fő, akik vállalják a jelentkezés feltételeit. A regisztrációhoz nem kell sem emelt szintű érettségi, sem pedig nyelvvizsga. Ami vonzóvá teheti a jelentkezést azok számára, akik a szociális területen dolgoznak, de még nincs diplomájuk, hogy a képzés végén, a sikeres vizsgákat követően az Európai Unióban érvényes diplomát kapnak a hallgatók, ami a honosítási eljárást követően Magyarországon is elfogadott főiskolai végzettségnek számít.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Közösségek Házában a főiskola vezetőinek tájékoztatója
Fotó: Pozsgai Ákos

Szűcs Csaba szociális és roma ügyekért felelős alpolgármester szerint a főiskolai képzés jelentős változást hozhat a város életében, az új oktatási forma pályakezdő fiatalokat csábíthat Halasra. A városvezető egyébként maga is hallgatója a dunaszerdahelyi főiskolának, ezért is kezdeményezte a halasi képzés elindítását.

A leendő hallgatóknak a beiratkozáskor és az államvizsga idejére kell Dunaszerdahelyre utazni, a többi vizsga, a konzultációkhoz hasonlóan, Kiskunhalason lesz – hangzott el a tájékoztatón.

A nagyterem zsúfoltságig telt a leendő hallgatókkal
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában