KISKUNHALAS

2020.01.31. 09:30

Segítik a hátrányos helyzetű tanulókat

Várják a jelentkezőket a következő félévben is a városi ösztöndíjpályázatra Kiskunhalason. A hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű halasi diákokat segíti a tanulmányi program, amelyre egy 64 millió forintos pályázati keret áll rendelkezésére az önkormányzatnak.

Pozsgai Ákos

Fontos tudnivaló, hogy azoknak is újra kell pályázniuk, akik az előző félévben már sikeresen vettek részt a programban, a pályázat benyújtásának határideje február 10. – hívta fel a figyelmet Szűcs Csaba alpolgármester, aki elmondta, hogy a feltételeknek megfelelő általános iskolák tanulók 90 ezer, míg a középiskolás diákok 120 ezer forintos támogatásban részesülnek.

A tanulók egy összegben kapják meg a féléves támogatás összegét, amit akár laptop, vagy más, a tanulást segítő eszköz vásárlására is költhetnek. A városi ösztöndíjpályázattal kapcsolatos részletes információk a város honlapján találhatók, valamint az iskolákban is elérhetők.

– Az ösztöndíjpályázatra csak az jelentkezhet, akinek nem volt az elmúlt félév során fegyelmi ügye az iskolában és nem voltak igazolatlan mulasztásai, az elbírálás során figyelembe veszik az első félévben elért tanulmányi eredményeket is – emelte ki az alpolgármester, aki hozzátette, hogy a pályázat összege emelkedett a korábbiakhoz képest és módosult annyiban, hogy a nevelőszülőkkel élő gyerekek is jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában