galériával

2019.12.24. 08:34

Bácsalmáson van a betlehemi békeláng

Hétfőn délután pásztorjátékokat mutattak be a hittanos tanulók a római katolikus templomban. Majd ezt követően a bácsalmási kiscserkészek közreműködésének köszönhetően a betlehemi békeláng a kisváros több otthonába is eljutott.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A Betlehemi Láng a béke szimbóluma, mely karácsonykor több ezer otthonban ragyog a világon. A lángot Bécsbe érkezése után nagyszabású rendezvény keretén belül adják át világ különböző országainak, a nemzetek képviselőinek. A 2019-es lánggyermek a 11 éves Victoria Kampenhuber, aki a felső-ausztriai ENNS városában a Vöröskereszt ifjúsági klubjának lelkes önkéntese. November 26-án vette át Betlehemben a békelángot, december 14-én pedig Bécsben meggyújtotta róla a világ minden tájáról érkező cserkészek lámpásait.

Magyarországra Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség Országos Elnöke hozta el a lángot. December 15-én, Budapesten, a Belvárosi templomban került sor Betlehemi Láng ünnepélyes fogadására, melyet a bácsalmási kiscserkészek is elhoztak a bácskai településre.

Advent 4. vasárnapján a felújítás alatt álló Vöröserdei iskolakápolnához is kijutott a láng, s így a külterületen élő lakosság is részese lehetett az adventi készülődés ezen eseményének. Ma (december 24-én) az éjféli mise után, karácsony első napján pedig a 9 és 18 órás szentmisét követően bárki elviheti otthonába a Betlehemi Lángot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában