galériával

2019.12.12. 18:32

Ajándékkal és ünnepi műsorral várták a méntelekieket

Karácsonyi ünnepséget tartottak szerdán a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ménteleki Általános Iskolában. A rendezvény húsz esztendős múltra tekint vissza.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

– Rendezvényünkkel a kezdetekben az időseknek akartunk boldog perceket szerezni, ma már azonban a fiatalabb korosztályt is szívesen látjuk karácsonyi ünnepségünkön. Méntelekhez kiterjedt tanyás körzet tartozik, ahol nagyon sok idős, és egyedülálló él. Nekik kívántunk kedveskedni, és egy kis meglepetéssel szolgálni. Azok számára, akiknek egészségi állapota nem engedi, hogy itt legyenek, helybe visszük az ajándékokat – mondta el hírportálunk érdeklődésére Kelemenné B. Kis Julianna tanárnő, a program főszervezője.

A műsort idén is az iskola diákjai adták, fellépett a ménteleki énekkar Megyesi Zsófia vezetésével, Tassy Lilla és Mihócza Zsolt tanítványai betlehemes játékot adtak elő, zongorán játszott Kele Andor. A karácsonyi ünnep jelentőségéről Ritter Nándor református lelkész beszélt.

Azt kívánom mindenkinek, hogy a karácsony a szeretetről szóljon, ne a gyűlöletről, a fájdalomról, a sérelmekről. Nagyon nehéz évnek nézünk elébe, remélem ennek ellenére lesz elegendő anyagi fedezet ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani azokat a terveket, melyek Méntelek fejlődését szolgálják – emelte ki köszöntőjében dr. Papp Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.

A rendezvény zárásaként a rendezvény valamennyi résztvevője ajándékot kapott Falu György Kecskemét megyei jogú város alpolgármester jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában