Helyi közélet

2019.11.15. 10:31

Tapasztalatokat cserélnek a polgármesterek

Kétnapos, önkormányzati ciklusnyitó szakmai konferenciát szervezett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a megyei polgármesterek számára a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban csütörtökre és péntekre.

Koós Kata

– Úgy gondolom, Bács-Kiskun megyében nagyon jó polgármestereink vannak: 36 településen nem volt kihívója a polgármesternek, 91 polgármester maradt a hivatalában, mely nagyobb szám, mint öt évvel korábban. 13 helyen nem indult a korábbi polgármester, és összesen 15 településen választottak a regnáló polgármester helyett újat – összegezte az önkormányzati választás megyei eredményeit Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

Elmondta: a konferencia legfőbb célja, hogy előadás-sorozat, valamint személyes találkozások révén biztosítsa a tapasztalatcsere lehetőségét a településvezetők számára. – Előadókat hívtunk az irányító hatóságokról, tehát minisztériumból, államtitkárságokról, emellett szeretnénk jó gyakorlatokat bemutatni. Településvezetők osztják meg a náluk megvalósult, jó példákat a mi polgármestereinkkel. Természetesen legalább ilyen fontos a polgármesterek egymás közötti beszélgetése is. A most induló polgármestereknek pedig külön megbeszélést tartunk, hogy megismerhessék a megyei pályázati rendszer és a megyei önkormányzat segítő lehetőségeit – fejtette ki.

A rendezvényen jótékonysági borárverés is zajlott, melynek bevételét a Székelyföld határán található, kicsiny csángó falu, Háromkút gyermekeinek tanulásának, iskolába járásának támogatására ajánlotta fel a megyei önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában