Kecskemét

2019.11.07. 16:46

Szakmai elismerést vehetett át dr. Juhász Márta

A XI. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégén vehette át Dr. Juhász Márta főorvos asszony a 2019-es Kelet-magyarországi Diabetológiáért díj kitüntetést.

kmk.hu

Forrás: FB - Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Juhász Márta Nóra főorvost egész eddigi életútja, szakmai pályafutása Kecskeméthez köti. Orvosi tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetemen kezdte, majd a budapesti Semmelweis Orvostudományi egyetemen szerzett diplomát. Az egyetem elvégzése, 1978 óta első és egyetlen munkahelye Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház. Dr. Bruncsák András belgyógyász főorvos osztályán szerette és tanulta meg a belgyógyászat gyakorlatát, a beteg ember, a gyógyítás elsődlegességét.

Itt találta meg azt a szakterületet is, a diabetológiát, amelynek az évek során elismert szakembere lett – írja a KMK.hu.

1979-től részt vett a kecskeméti cukorbeteg-gondozó munkájában, 1983-ban belgyógyászatból szakorvosi képesítést, 1997-ben diabetológus minősítést szerzett. Tagja a Magyar Diabetes Társaságnak, aktívan részt vesz a terhességi cukorbetegséggel foglalkozó MDT Gesztációs Munkacsoport szakmai-tudományos munkájában. 2000 és 2002 között a Kecskeméti Cukorbeteg Gondozó megbízott vezetője volt, vezetése alatt kapta meg a cukorbeteg-gondozó a Regionális Oktatónővér-képző Központ címet. 2002-től az összevont II. Belgyógyászati Osztály részlegvezető főorvosa, 2005-től osztályvezető-helyettese volt.

1983 óta rendszeres résztvevője a tudományos fórumoknak, szakmai konferenciáknak, a Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Diabetes Társaság kongresszusainak és 2001 óta a Kelet-magyarországi Diabetesz Hétvége rendezvényeinek. Előadásokat tartott a megyei, regionális és országos konferenciákon, szakmai kerekasztal-megbeszéléseken. Lépést tart a tudományág, a szakterület fejlődésével, folyamatosan képezi magát, fogékony az új módszerekre, eljárásokra. A szülészeti osztály orvosaival együttműködve szép eredményeket ért el a terhességi cukorbetegségek kezelésében.

Fotó: FB – Bács-Kiskun Megyei Kórház

Miután a Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem oktatókórháza, így rendszeresen vállalja orvostanhallgatók gyakorlati képzését, részt vesz a rezidensek képzésében, konzulensként segíti főiskolások diplomavédését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában