kitüntetés

2019.11.26. 13:28

Honvédségi emlékplakettel ismerték el a halasi polgármester munkáját

Ismét több szálon kapcsolódik Kiskunhalas a honvédséghez, az önkormányzat és a katonai vezetés között kialakult jó együttműködést emlékplakettel ismerte el a Magyar Honvédség az október 13-án újraválasztott Fülöp Róbert polgármesternek. Az elismerést kedden délelőtt a halasi városházán adta át Gáldonyi Sándor százados, a kecskeméti MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának képviselője.

Pozsgai Ákos

A Magyar Honvédség, toborzó és érdekvédelmi munkájának a támogatásáért kapta az elismerést Fülöp Róbert polgármester.

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar Honvédség és a város kapcsolata egyre szorosabbra épül, évtizedek óta működik a Halason a nyugdíjas katonákat és rendvédelmi dolgozókat tömörítő Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület. Az elismerés odaítélésében kiemelt szempont volt, hogy az országban az elsők között jött létre a kiskunhalasi járásban a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj, amely önkéntes területvédelmi tartalékos katonákból áll és az egyik legjobban működő egység az országban – emlékeztetett Gáldonyi Sándor százados.

Még szorosabbá vált a kapcsolat azzal, hogy a honvédelmi tárca és a város önkormányzata szeptemberben együttműködési megállapodást kötött, amit Benkő Tibor miniszter és Fülöp Róbert polgármester Kiskunhalason írtak alá ünnepélyes keretek között. A megállapodás célja a szegénységben élő, hátrányos helyzetű romák társadalmi integrációjának elősegítése, összhangban a Magyar Honvédség foglalkoztatási célkitűzéseinek a megvalósításával. Az együttműködés a fia­tal korosztály pályaorientációját segíti elő, a katonai szolgálatvállalás lehetőségét népszerűsíti a fiatal felnőtt korosztály körében, valamint a katonai szolgálatot vállaló romák kiemelt támogatására irányul.

A város több szálon kapcsolódik a Magyar Honvédséghez, jövő szeptemberben indul el az országos beiskolázású katonai kadétképzés is a Dékáni Árpád Szakgimnáziumban, amely már eddig is élen járt a területi önkéntes katonák toborzásában és felkészítésében – mutatott rá Gáldonyi Sándor. A százados elmondta, hogy ezeknek a törekvéseknek, valamint a Magyar Honvédség, toborzó és érdekvédelmi munkájának a támogatásáért kapta az elismerést Fülöp Róbert polgármester.

Gáldonyi Sándor százados, a kecskeméti MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának képviselője adta át a díjat Fülöp Róbert polgármesternek
Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában