Helvécia

2019.10.14. 13:10

Ismerkednek a gyerekek a bölcsődei környezettel

Megnyitott a Pitypang bölcsőde Helvécián. Régi igénye volt az ott élő családoknak, hogy helyben is elérhető legyen a bölcsődei szolgáltatás. A beszoktatás jelenleg is zajlik.

Sebestyén Hajnalka

Krepszné Szőke Zsanett a bölcsőde udvarán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az új bölcsi épülete, a szomszédos Kerekerdő óvodáéval együtt, a nyáron készült el. A vadonatúj épületet az engedélyeztetések után az elmúlt hetekben vehették birtokba a kisgyermeknevelők és a kicsik. Az intézmény vezetőjének Krepszné Szőke Zsanettet nevezték ki, aki csapatával mindent megtesz azért, hogy a gyerekek beszoktatása zökkenőmentesen menjen, a bölcsődei ellátás a lehető legmagasabb színvonalon teljesüljön.

– Nagyon ügyes, kreatív és tapasztalt kollegákkal dolgozhatok együtt, ami nagy segítség, hiszen egy teljesen új, szakmailag önálló intézményt indítottunk útjára. A nulláról indultunk, de nagyon jó feltételekkel, az önkormányzat minden segítséget megad. A támogatásuk folyamatos. Nemrégen kaptunk képviselők által felajánlott támogatást is eszközfejlesztésre, amiért nagyon hálásak vagyunk. Köszönettel tartozunk azért, hogy a bölcsődénknek a legmagasabb szintű tárgyi feltételeket biztosítják, így minden eszközt megkapunk ahhoz, hogy a gyermekek koruknak megfelelő játékban, fejlesztésben és nevelésben részesülhessenek. Hozzátenném: a bölcsőde működtetése nagyon sokrétű figyelmet igényel. Természetesen még vannak feladataink, látjuk a hiányosságokat, de a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érzik magukat, szüleik biztonságban tudhatják nálunk – mondta Krepszné Szőke Zsanett.

A bölcsiben három csoport működik, a Süni, a Cica és a Csiga. Mindegyikben 12-12 kicsi jár.

– Óriási volt az érdeklődés, néhány nap alatt beteltek a férőhelyek. A beszoktatások jól haladnak – tette hozzá a vezetőnő, aki korábban Kecskeméten dolgozott bölcsődében.

– A színek nagyon fontosak a bölcsődei nevelés során. Egyrészt barátságosabb légkört biztosítanak, másrészt a színek segítségével fejlődik a koncentrációs képesség, a vizuális érzékelőrendszer. Könnyebben tudnak koncentrálni a változatos színekre és formákra, így tovább fenntartható a gyermekek figyelme, bővítjük az ismereteiket, a szókincsüket, továbbá rendszerező sémákat alakíthatnak ki. A különböző érzékszervekkel leképzett információkból – szín, forma, hang, keménység – egységes benyomások lesznek. A csoportszobák díszítésénél is nagy szerepe van a színeknek és formáknak. Most az ősz színei, valamint jellegzetes növényvilága tárul a kicsik elé, és a csoportszoba elnevezésétől függően a Süni, a Cica és a Csiga is helyet kapott a díszítőelemek között – részletezte Krepszné Szőke Zsanett.

Az udvar jól felszerelt, vadonatúj játékokat kaptak a kicsik, amelyeket előszeretettel avattak fel a jó időben.

Krepszné Szőke Zsanett a bölcsőde udvarán
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Családias hangulat

Már átadáskor szembetűnő volt az épület vidám színvilága, mely az egészet jellemzi. A törvényileg előírt barátságos környezeti megjelenést betartva a dolgozók minden csoportszobában családias, meleg és kedves miliőt alakítottak ki, hogy a pici gyerekek minél otthonosabban érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában