Kecskemét

2019.09.23. 12:01

Ötéves az E-Kecsap alapítvány

Ez év őszén ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, azaz az E-Kecsap. A zömében védőnőkből álló támogató csapat az elmúlt években rengeteget tett a bajba került kisgyermekes családokért a nehéz pillanataikban.

Sebestyén Hajnalka

Örültek a gyerekek a tanszercsomagoknak

Forrás: Petőfi Népe

Odaadó és lelkiismeretes munkájukat mutatja, hogy az első időszakban magánszemélyek adták össze az adományokat, néhány év után azonban sorra álltak melléjük kisebb vállalkozások, nagyobb cégek. Ezek egyike a Mercedes-gyár, mely sokadszor segítette már munkájukat.

– Legutóbb augusztusban, az iskolakezdés előtt a Mercedes támogatásának köszönhetően 41 gyermeknek tudtunk ingyenesen tanszercsomagot biztosítani, melyet a gyár dolgozóival közösen adtunk át a gyerekeknek. A tanszereket kedvezményesen egy másik partnerünknél, a hetényi papír-írószerben vásároltuk meg a kapott listák alapján – mesélte Szabóné Kis Éva, az alapítvány vezetője.

Az alapítvány munkatársai ezekben a hetekben sem unatkoznak. Az elmúlt hétvégén jótékonysági futást szerveztek egy beteg kislány támogatására, és már készülnek az őszi idényre, a tűzifa-támogatásokra, illetve a karácsonyra.

Örültek a gyerekek a tanszercsomagoknak
Fotó: Petőfi Népe

Az E-Kecsap csapata rendkívül összetartó, a hölgyek számos külsős rendezvényen képviselik és hirdetik a jótékonyság fontosságát. Augusztusban például a ballószögi nyakvágó futáson a legtöbb kilométert összegyűjtő csapatként első helyezést értek el, amiért pénzjutalmat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában