Kalocsa Városáért Díj

2019.06.24. 15:14

Zárt ajtók mögött dőlt el, kik kapnak kitüntetést

Eldőlt kiknek adományoz Kalocsa Városáért Díjat az önkormányzat. A képviselő-testület csütörtöki ülésének végén kérték fel a sajtót a távozásra, hogy zárt ajtók mögött tárgyaljanak a kitüntetésekről, amelyeket az államalapítás ünnepén rendezett Szent István Napok keretében adnak majd át.

Gábor János

Döntöttek a képviselők

Forrás: Petőfi Népe

A Város Szociális Munkájáért járó elismerést idén nem osztják ki, derült ki dr. Bálint József polgármester már sajtónyilvános összegzéséből. Az összes többi kategóriában lesz díjazott.

Az ifjúság neveléséért járó Dreisziger Ferenc-díjat Halász Lászlóné pedagógus, a közművelődéséért járó Cziráki Imre-díjat Vörös András nyugalmazott intézményvezető, a kiemelkedő sportteljesítmény elismerésére alapított Vatai László-díjat pedig ifj. Paletta Richárd utánpótláslabdarúgó-edző kapja.

Döntöttek a képviselők
Fotó: Petőfi Népe

A testület döntése értelmében a közszolgálatért Bozsó Ferenc-díj Dr. Sirok Katalin ügyészt, míg az egészségügyért Ilk Viktor-díj Dr. Horváth Györgyi gyermekorvost illeti meg.

A népművészeti tevékenységet elismerő Király Ilus-díjat Dr. Kovács Istvánné hagyományőrző, egyesületvezető veheti át, míg a Haynald Lajosról elnevezett művészeti díjat posztumusz kapja meg Dargay Lajos szobrász.

A Kalocsa Városért Csáky Imre-díjat Török Gusztáv Andor volt polgármesternek ítélték oda, Kalocsa Város Polgármesterének díját (ez az egyetlen, amiről a városvezető egy személyben dönthet) Korsós Lajosné pedagógus veheti át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában