lakossági tájékoztatás

2019.06.27. 07:00

Kizárólag bérlettel futhatnak az amatőrök a Kecskeméti Atlétikai Centrumban

Július 1-jétől, azaz hétfőtől az amatőr hobbifutók is használhatják a nemrég átadott Kecskeméti Atlétikai Centrum 400 méteres futópályáját – de csak kizárólag havi 5 ezer forintos bérlettel, esetleg külön engedéllyel.

Hraskó István

Nemrég nyitott meg az atlétikai centrum, ahol az igazolt kecskeméti atléták elsőbbséget élveznek

Fotó: Bús Csaba

Az üzemeltető Hirös Sport Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint július 1-jétől, azaz hétfőtől lakossági célra is használható Kecskemét legújabb sportlétesítményének, az Atlétikai Centrumnak a 400 méteres futópályája. Ettől a naptól vásárolhatók meg azok a lakossági bérletek, melyekkel a futópályáján bárki elvégezheti edzéseit.

A futópálya használata csak havi bérlet megvásárlásával lehetséges, ennek díja 5 ezer forint/fő/hó. A bérletek a Messzi István Sportcsarnok (Kecskemét, Olimpia utca 1/a.) II. emeleti főpénztárában vásárolhatók meg hétfőtől csütörtökig 8.30-12.00 és 12.30-14.30 óra között, pénteken pedig 8.30-12.00 között. A bérletvásárlás feltétele egy személyazonosság igazolására alkalmas fényképes okmány felmutatása, továbbá egy igazolványkép leadása, amely a bérlethez szükséges. Napijegy vásárlására nincs lehetőség, a havi bérlet mellett még a külön engedéllyel rendelkezők használhatják a futópályát.

Az Atlétikai Centrumba az amatőr futók hétfőtől péntekig 12.00-14.30 és 18.00-19.45 között mehetnek be. Maga a létesítmény egyébként szintén hétfőtől péntekig 12.00-20.00 óra között tart nyitva. A pályahasználati rendszabályok szerint az igazolt kecskeméti atléták elsőbbséget élveznek.

A Hírös Sport felhívta a figyelmet, hogy a 400 méteres futópálya gumiborításának megóvása érdekében fontos, hogy kizárólag edzőcipőben használják a futók. A zavartalan edzések biztosítására pedig egy pályahasználati rend került kidolgozásra, amely a helyszínen is megtekinthető.

Nemrég nyitott meg az atlétikai centrum, ahol az igazolt kecskeméti atléták elsőbbséget élveznek
Fotó: Bús Csaba

Ennek lényege, hogy:

- bemelegítő, illetve lassú iramú futásokat a 7-8. pályán,

- gyorsabb iramú résztáv futásokat a 3-6. pályán lehet végezni;

- az 1-2. pályát kizárólag az igazolt atléták használhatják;

- gimnasztikázni, egyéb bemelegítő gyakorlatokat végezni, valamint futóiskolázni kizárólag a kanyarok által bezárt körcikkekben lehet;

- a gumiborítást edzőcipőben, vagy szögescipőben (max. 9 mm) lehet használni.

A felsoroltakon kívül minden más jellegű sport- és egyéb tevékenység tilos az atlétikai centrumban.

Nyitóképünk a június 5-ei Kids Mile Run rendezvényen készült, ahol több, mint 500 regisztrált iskolás futott le legalább egy mérföldes távot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában