Kiskunhalas

2019.04.04. 11:43

Segíti a minisztérium munkáját Szűcs Csaba

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában vette át megbízólevelét Szűcs Csaba halasi alpolgármester, a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki Kásler Miklós miniszter felkérésére vesz részt a szaktárca lakhatási szakpolitikai tanácsadó testületében.

Pozsgai Ákos

Fülöp Attila államtitkártól vette át a megbízólevelét Szűcs Csaba halasi alpolgármester

Forrás: Petőfi Népe

A kormány három évvel ezelőtt fogadta el a következő hét év lépéseit meghatározó új szakpolitikai lakhatási stratégiát. A célja, hogy a szegénytelepek problémáinak kezelésére, felzárkóztatására hatékony eszközrendszert ajánljon. A telepprogramok keretében a települések pályázhattak támogatásra, ennek keretében komoly segítség érkezett több helyre.

A kiskunhalasi önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat élt a lehetőséggel, egy olyan mintaértékű programot dolgoztak ki és indítottak el, amely mostanra bekerült a Bács-Kiskun megyei roma stratégiába is. A program iránt az ország több részéből is komoly érdeklődés mutatkozik. Néhány napja megyei cigány nemzetiségi vezetőknek tartottak tájékoztatót a halasi cigány nemzetiségi házban.

Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere, a Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere által felállított új szakpolitikai testületbe is meghívást kapott. A foglalkoztatással, lakhatással és oktatással foglalkozó szakterületek közül a lakhatási testületben fog dolgozni, amelynek vezetője Járóka Lívia, aki az Európai Par­lamentben a Fidesz képvi­selője.

Fülöp Attila államtitkártól vette át a megbízólevelét Szűcs Csaba halasi alpolgármester
Fotó: Petőfi Népe

Szűcs Csaba halasi példákkal szeretné segíteni a testület munkáját, abban bízik, hogy a hazai kormányzati támogatás mellett európai uniós forrásokat is sikerül bevonni a cigányság felzárkóztatását segítő kiskunhalasi mintaprogramba, amely nemcsak itthon, hanem az EU területén is példaként szolgálhat a szegregátumokban élők felzárkóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában