Kecskemét

2018.10.26. 16:49

Elkészült a Mercedes-Benz Academy Kecskeméten

Az idei tanévtől kezdve 250 szakközépiskolás és mérnökjelölt gyakorlati képzése valósul meg a pénteken átadott Mercedes–Benz Academy 8000 négyzetméter alapterületű gyakorlati oktatóközpontjában.

Barta Zsolt

Pénteken vágta át az avatószalagot dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Christian Wolff, a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója. A 3 milliárdos beruházás egy év alatt készült el, amelyet a magyar kormány is támogatott.

Christian Wolff hangsúlyozta: az akadémia a gyári óvoda mellett épült fel, melynek szimbolikus jelentése van. A gyerekek a középiskolai tanulmányaikat itt folytathatják a duális képzés keretében, s ha elhelyezkednek a gyárban, akkor akár tovább is tanulhatnak. Közel van a gyártás, és közel az épülő új gyár is. A diákok gyorsan bekapcsolódhatnak a nagyvállalat termelésébe.

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy az idei év első 8 hónapjában 6,3 százalékkal nőtt a járműgyártás termelése; ehhez a teljesítményhez elengedhetetlen a korszerű tudással rendelkező szakemberek munkája, ezért:

„a legfontosabb feladatunk, hogy minél több tehetséges fiatalt tereljünk a szakképzés irányába”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában