Kecskemét

2018.09.14. 17:30

Vili bácsi buzdította a nyugdíjas sportolókat

Vili bácsi, azaz Várkonyi András színművész is ellátogatott ma délelőtt a kecskeméti Arborétumban megtartott nyugdíjas klubok közös sportversenyére. Az ismert színművész a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által elindított Szenior-mozgásprogramot népszerűsítette.

Sebestyén Hajnalka

Mozdulj! címmel évente háromszor rendez sportversenyt tagjai számára a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége. Az Arborétumban megtartott versenyen ezúttal 24 csapat mérte össze ügyességét. A sportnap mottója változatlan: „Nem a győzelem, a részvétel a fontos!” Volt futball, lepkehálós ügyességi szám, darts, kilővös játék és bocca.

A versenyzőket Probojáczné Túri Éva szervező és Szalókiné dr. Kiss Katalin, a szövetség elnöke köszöntötte. A város részéről pedig Bogdándy Ferenc képviselő, a sportbizottság elnöke biztatta a nyugdíjas sportolókat.

A pénteki esemény különlegessége volt, hogy a résztvevők ezzel csatlakoztak a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Szenior-mozgásprogramjának 10 ezer órás kihívásához. A mozgásprogram nagyköveteként Várkonyi András színésszel is találkozhattak a sportoló nyugdíjasok.

A sok színházi szereplése mellett a kecskemétiek elsősorban a Barátok közt Vili bácsijaként ismerhetik Várkonyi Andrást. A színművész a rendezvényen örömmel beszélgetett a nyugdíjasokkal, közös fotókon mosolygott velük együtt.

– A mozgás már évtizedek óta az életem része, egyrészt a színészet komoly fizikai erőnlétet kíván, másrészt már évekkel ezelőtt rájöttem, hogy a mozgás számtalan problémát orvosolhat. Korábban futballoztam, tagja voltam a színészválogatottnak is. Pár évvel ezelőtt volt egy bypass-műtétem, így kényszerűségből rendszeresen kardioznom kellett. Mára már a megterhelő sportból vissza kellett vennem, mivel az ízületeim nem bírják a futással vagy a lépcsőzéssel járó megterhelést, de a gyors séta a mindennapjaim szerves részét képezi. Emellett szívesen focizom kisunokámmal, a hatéves Balázzsal is. Éppen ezért buzdítom a korombelieket a mozgásra, amelyhez a Szenior-mozgásprogram kiváló keretet biztosít – mondta Várkonyi András.

– Örömmel vállaltam el a szenior program nagyköveti szerepét. Fontosnak tartom, hogy senki ne hagyja el magát, ne tunyuljon el. Ha az embernek nincs feladata, nincs mit csinálnia, akkor feleslegesnek érzi magát, és az nagyon rossz. Szerencsére én ezt sosem tapasztaltam meg, jó érzés, hogy tudom, mindig van dolgom, számítanak rám. 69 éves múltam, úgy érzem, most kell elkezdeni igazán élni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában