Kalocsa

2018.07.03. 11:30

Nem akarnak örök másodikok maradni

Minden évben indulnak a Közlekedik a család vetélkedőn, lassan annyi második helyük van, mint Cseh Lacinak az olimpián.

Gábor János

Richárd, Lili és édesanyjuk, Ridegné Pesti Anita

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Négy éve folyamatosan győztesei a Közlekedik a család vetélkedő megyei fordulójának, és zsinórban harmadszor hozták el az ezüstöt június 23-24-én az országos döntőről. A legjobban a verseny csapatépítő jellegét, játékosságát élvezik, de bevallottan bosszantja őket, hogy még egyszer sem sikerült elhozni a fődíjat, ami minden évben egy új autó – idén egy Skoda Rapid Family volt. A kalocsai Rideg család feje, Gábor, a Kalocsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának tisztje, ami egy ilyen vetélkedőnél ugyan nagy fegyvertény, de messze nem elég a győzelemhez.

– Komolyan vesszük a felkészülést: a mentősökkel például elsősegély-gyakorlatokra járunk, a párom folyamatosan KRESZ-teszteket készít, és persze figyeljük az ezzel kapcsolatos információkat, változásokat, de van, amire nem lehet felkészülni – foglalta össze az „edzéstervet” Ridegné Pesti Anita.

– Én inkább a biciklis feladatokat szoktam megcsinálni: az ügyességi részt, és a tesztben is segítek, bár azt inkább apára bízzuk – mosolygott Lili, a család nagyobbik, 12 éves gyermeke, aki már négy éve folyamatos résztvevője a versenynek. Öccsét, a nyolcéves Richárdot egyelőre nem vonták be, ám abból kiindulva, hogy a kislány is ennyi idősen kezdte, jövőre talán már ő is versenyezni fog.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Közlekedik a család” versenyére mindig olyan családok jelentkezését várják, akiknek 6-17 éves korú gyermekük van és legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás vezetői engedéllyel. A cél a megfontolt, példamutató közúti közlekedési magatartás népszerűsítése és terjesztése. Az idei területi vetélkedőn (amelyet tehát évek óta Ridegék nyernek Bács-Kiskunban) kb. ezer család versenyzett, az országos döntőt a Vas megyei Németh család nyerte, a dobogó középső fokára a Bács megyei Rideg, a harmadikra pedig a Pest megyei Nádházi család állt fel.

Richárd, Lili és édesanyjuk, Ridegné Pesti Anita
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Mindig akad egy család, aki valahogy többet tud náluk

– Idén picit más volt a verseny – mesélte Ridegné. – Minden család kapott egy autót a versenyre, majd húztunk egy sorszámot, amihez a feladatsor tartozott. Nem egy helyen, egy városban kellett végrehajtani a feladatokat, hanem különböző helyekre el kell jutni a kocsival és ott kell feladatokat megoldani – foglalta össze, majd megjegyezte: nagyon lelkiismeretesen felkészülnek és szerénytelenül ki lehet jelenteni, hogy nagyon jók ebben a játékban, de valahogy mindig akad egy család, aki többet tud náluk. Bevallotta: most már besokalltak az ezüstökből, de jövőre is megpróbálják elhozni a fődíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában