Kiskunhalas

2018.07.26. 19:54

Egyre sürgetőbb a Csetényi park felújítása

Több százmilliós turisztikai fejlesztés helyett egyelőre csak a pusztulás látható a halasi Csetényi parkban.

Pozsgai Ákos

Szétkorhadt a fahíd, nem lehet átmenni rajta

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Néhány napja beszakadt a megmaradt egyetlen fahíd, ezért le kellett zárni a gyalogosok elől, a korábban kihelyezett, fából készült fedett pihenőpadokat is megrongálták, fehér festékkel fújták be ismeretlenek.

A város vezetése nagy ívű tervet készített a kórház mögötti, helyi védettség alatt álló mocsaras terület felújítására. A Halasthermál Gyógyhely című terv a belváros és a város fő zöldterületét adó Csetényi park és a közeli Bundzsák Dezső Sportcentrum között létrejövő turisztikai tengely fejlesztését célozta meg. Az eredeti elképzelésekhez képest a tervezett beruházás megvalósítása csúszik. Egyelőre inkább sajnos csak a pusztulás jelei láthatók a területen. Az elmúlt napokban a korábban épített fahidak közül megmaradt egyetlen hidat is le kellett zárni a gyalogosok elől, mert a szétkorhadt elemek nem bírták tovább a terhelést és a szerkezet egy része leszakadt a vízbe.

A hozzávetőleg 900 millió forint értékű beruházás részeként a Csetényi parkot egy komplex rekreációs és élményparkká alakítják majd át, benne csónakázótavat, kalandparkot, csipke­labirintust, kültéri fitneszparkot és futópályát építenek, az elképzelések szerint egy kisvonat is pöfögne a területen. Egyedülálló képzőművészeti alkotásokkal tennék vonzóvá a környezetet, a sportcentrumban és a városközpont felé nyíló Semmelweis téren pedig turisztikai és információs táblák kihelyezését, parkolófejlesztést terveznek, valamint a szomszédos kórház és a parkoló között sétány és egy látogatóközpont kialakítását.

– A tervezett beruházásra megvan a forrás, eddig a háttérben zajlott a tervezői munka – derül ki Fülöp Róbert polgármester közösségi oldalán tett bejegyzéséből. Az utolsó módosításokat egyeztették a terv véglegesítése előtt a szakemberek. A közbeszerzés kiírását követően még idén megkötik a kivitelezői szerződést, amelyet követően indulhat a látványos munka a strand és a kórház mögötti Csetényi park területén.

Szétkorhadt a fahíd, nem lehet átmenni rajta
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában