Kecskemét

2018.07.12. 11:30

Egy telt hölgy is lehet szexi és vonzó

Nem a méret számít. Egy telt hölgy is lehet női­es és gyönyörű. Jó példa erre Leskowsky Laura, aki má­sodik lett a Plus Size, azaz a molettebb hölgyek szépség­versenyén.

Sebestyén Hajnalka

Ahogy a minden­napokban, Laura a versenyen is igazán csinos és nőies volt. A kifutón alkalmi ruhában és bikiniben is egyaránt magabiztosan mozgott

Első alkalommal rendezték meg az Országos Plus Size Queen Szépségversenyt Balatonlellén, mely azt hivatott éreztetni a teltebb nőkkel, hogy ők is lehetnek szépek, vonzóak. A kecskeméti 36 éves Leskowsky Laura barátnői javaslatára indult el a nem mindennapi megméretésen.

– A Plus Size modellügynökséget is vezető Kozma Rita stylist és önbizalomtréner hívta életre a szépségversenyt, munkásságára már korábban felfigyeltem – mesélte Laura. – A versenyt egy casting előzte meg, ahol a Miss és a Mrs. kategóriában is 16-16 hölgy jutott be a döntőbe. Én, koromból adódóan, a Miss kategóriában indultam, mely a 20-38 év közötti nőket foglalta magában. A Mrs.-ben pedig a 39 év felettiek versenyeztek. Annak ellenére, hogy otthonosan mozgok a színpadon a sok énekesi fellépésemnek köszönhetően, izgultam már a castingon is. Nagyon jól szerepeltem, jó benyomást tettem a zsűrire. Arra voltak kíváncsiak, hogyan képviselem a Plus Size világot, van-e stílusérzékem. Végig magabiztos voltam a nőiességemet illetően, ahogyan az a hétköznapokban is van. Mindig csinosan, nőiesen öltözöm, mégha csak a boltba ugrom is le. Vallom, hogy egy nő telt idomokkal is lehet szép, sugárzóan szexi. De ezért tennie is kell – tette hozzá.

A szépségversenyre 42-es mérettől lehetett jelentkezni, 52-es méretig. A magasság és az életkor nem számított. Laura a 44–46-os méretével pontosan ideális volt, világszerte a Plus Size-modellek között is ezt a méretet kedvelik. Stílusával is elégedett volt a zsűri. Szolidan szexis, nőies, a minimalista stílust dobja fel egy-egy kiegészítővel. A castingra farmerszoknyát vett fel arany tűsarkúval.

A döntőben hétköznapi, bikinis és alkalmi ruhás felvonulás során mérették meg magukat a hölgyek. – Amikor megtudtam a castingon, hogy lesz bikinis bemutatkozás, nagyon megijedtem. Járok strandra, de ott elveszek a tömegben. A versenyen azonban minden szem rám figyel. Amikor eljött a döntőn a bikinis felvonulás ideje, éreztem, teljesen tudom magam, a testem vállalni. Magam is meglepődtem. Annyira jól éreztem magam a bőrömben, hogy soha olyan büszke nem voltam még magamra. Szerintem ezt a hihetetlen pozitív kisugárzást a zsűri és a közönség is érzékelte. Nagyon nagy tapsot kaptam – emlékezett vissza.

Laura tudatosan készült a szépségversenyre a casting után. Hivatásos stylisttól és modelltől is hasznos tanácsokat kapott.

– Én mindig mindenben a maximumra törekszem. A versenyen kapott stylistom mellett, itthon, Kecskeméten sem várakoztam tétlenül. Egyrészt Pázmány Patrícia stylist segített tanácsaival, másrészt Faragó Timi nemzetközi modellel gyakoroltam a színpadon való járást. Ahhoz, hogy jobb legyen az állóképességem, a legjobb formába hozzam magam és a bőröm is szebb legyen, infratréner edzésekre jártam – mondta.

Ahogy a minden­napokban, Laura a versenyen is igazán csinos és nőies volt. A kifutón alkalmi ruhában és bikiniben is egyaránt magabiztosan mozgott

A döntőn remekül szerepelt Laura, második lett, azaz a királynő első udvarhölgye.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a zsűri második legszebbnek választott. Hatalmas önbizalmat és lendületet kaptam a továbbiakhoz. A sok-sok ajándék mellett már több divatcég is megkeresett, folynak a tárgyalások, hogy esetleg a modelljük legyek. Nagy vágyam, hogy a jövőben Plus Size-modellként sokaknak adjak önbizalmat, erőt, útravalót, hogy boldogabban, magabiztosabban éljenek pluszkilókkal is. Új életcélként tűztem ki magamnak, hogy segítsem a teltkarcsú nőtársaimat. Sajnos, ma nők sokasága küzd depresszióval a külseje miatt. A férfiaktól sok megaláztatást kapnak, holott egy férfi csak akkor úriember, ha a nőben nem a kilókat, hanem az értékes személyiségét látja – jegyezte meg.

Laura elárulta: egykori barátjának köszönheti, hogy ennyire magabiztos, és büszkén vállalja telt idomait. – Huszonegy évesen egy nagyon súlyos betegségen estem át. Az agydaganatom következtében hirtelen 30 kilót híztam. A barátom nem fordult el tőlem, végig éreztette velem, hogy ugyanolyan kívánatos nő vagyok a szemében, mint előtte. Egy életre szóló ajándékot kaptam ezáltal tőle – hangsúlyozta.

Szabadidejében énekel

Leskowsky Laura a civil életben a megyei kórház gazdasági osztályán dolgozik. Szabadidejében énekel. Szólóban és duettben országszerte hívják fellépésekre, a komolyzenei művek mellett musical- és könnyedebb, lírikus popdalokat énekel. Elsősorban gálákon, ünnepségeken, céges rendezvényeken, konferenciákon lép fel, de énekelt már a Parlamentben is. Duett-társai: Keskeny Márk és Olasz Csaba. Emellett két kórusban énekel: a kórház amatőr Madrigál énekkarában, valamint a profi zenészekből álló KÉK kórusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában