KISKUNHALAS/PIRTÓ

2018.04.14. 17:43

Felújíttatja táborát a halasi és a pirtói önkormányzat

Felújíttatja a Vakáció Közhasznú Nonprofit Kft. működtetésében lévő sikondai táborát a halasi és a pirtói önkormányzat.

Pozsgai Ákos

– Az idei szezonra komoly változások előtt áll a népszerű sikondai tábor, ugyanis a halasi önkormányzat az intézmények felújítására előirányzott keretéből 3 millió forintot szavazott meg a társaságunk részére. A munkálatok elvégzéséhez a pirtói önkormányzat is segítséget nyújt – mondta el lapunknak Horváth Nóra, a Va­káció Kft. ügyvezetője.

A táborban található hét darab faházból kettőt újítanak fel és alakítanak át. Az épületek tetőszerkezetét teljes egészében lecserélik, emellett a faházakat megosztják és a leválasztott épületrészekben új fürdő- és WC-helyiségeket alakítanak ki. A renoválással 10 fő elszállásolására lesznek alkalmasak a szálláshelyek. Megújul az épületek bútorzata is, többek között új ágyakat is vásároltak.

– Hatalmas előrelépés, hogy a támogatás nyújtotta kereteken belül fűthetővé válik a tábor ebédlője is. Idén tavasszal bővítik a meglévő gázhálózatot is, így a táborozók, kirándulók rossz idő esetén is tudják használni az épületeket. A női közös mosdó fürdőjét is teljesen felújítják, a munkálatok előreláthatólag június közepéig tartanak majd. A nyári szezon nagyobbik felében azonban már a megújult környezetben tudjuk fogadni a családokat, baráti társaságokat, kiránduló csoportokat, sportolókat – tájékoztatta lapunkat az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője.

A csodálatos környezetben fekvő tábor aktív pihenési lehetőségeket kínál: a sportolni vágyók nemcsak túrázni tudnak a környékben. A szabadidőparkban sportpálya áll rendelkezésre, és a néhány száz méterre fekvő horgásztó is kellemes kikapcsolódást kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában