Kecskemét

2018.03.19. 21:20

Kipróbálhatják álmaik munkáját a megváltozott munkaképességűek

Húsz megváltozott munkaképességű személy próbálhatja ki a napokban álommunkáját Kecskemé­ten a Neked munka, nekem álom! program keretében.

Koós Kata

Fotó: Koós Kata

A hírös város idén második alkalommal csatlakozik az országos programhoz. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Salva Vita Alapítvány támogatásával megvalósuló program legfőbb célja a fogyatékkal élők álmának megvalósítása mellett a munkáltatók érzékenyítése és felkészítése a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására.

– Nem volt olyan munkáltató, akit megkerestünk és nemet mondott volna. Úgy gondolom, minden kecskeméti munkáltató érzi a súlyát annak, mekkora szükség és lehetőség van megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában – mondta Csősz Erika programfelelős a projekt hétfői sajtótájékoztatóján.

A programhoz csatlakozó munkáltatók kínálata igen változatos: lesznek megváltozott munkaképességűek, akik a napokban műkörmösként, illetve pizzériában próbálják majd ki magukat, valamint többek között a Mercedes-­Benz-gyárba, a könyvtárba, a Szent Imre Katolikus Általános Iskolába és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalba is érkeznek majd fogyatékkal élők, hogy egy nap erejéig betöltsék álommunkakörüket.

Csősz Erika, programfelelős Fotós: Koós Kata

– Kiváló lehetőség a megváltozott munkaképességűek számára, hogy betekintést kaphassanak a munkerőpiac egy-egy szakmájába, pozíció­jába – mondta Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője, aki további támogatásáról biztosította a program szervezőit a kecskeméti munkáltatók felkutatását illetően.

A sajtótájékoztatón élménybeszámolót tartott Szegedi László, a Neked munka, nekem álom! program egyik tavalyi résztvevője.

– Egy 16 éves koromban bekövetkezett baleset miatt csípő­beteg vagyok, ebből adódóan megváltozott munkaképességű. A gyerekkori álmom a rendőrség lett volna. Mentoromnak, Csősz Eriká­nak köszönhetően egy nagyon szépen komponált napon vehettem részt. Egy percig nem hagytak unatkozni. Két helyszínelő rendőr mellé osztottak be, akik izgalmassá tették a napot, mert kivittek egy helyszíneléshez, melynek volt egy kis nyomozás része is – mondta a tiszakécskei Szegedi László, aki hozzátette: a rendőrségen eltöltött nap után egy hétig folyamatosan az élményeiről mesélt mindenkinek.

Szegedi László rendőrnek állt Fotós: Koós Kata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában