Kiskunmajsai önkéntes tűzoltók

2024.02.08. 18:49

Bravúros macskamentés Majsán: tűzoltók hozták le a kéményről a jószágot – videóval

A kiskunmajsai önkéntes tűzoltók hoztak le egy keservesen nyávogó macskát egy kémény pereméről Kiskunmajsán.

Tapodi Kálmán

Szőke Viktor örült, hogy épségben kapta vissza cicáját

Fotó: Tapodi Kálmán

Az eset főszereplőjét, a négyéves Lulut sokan ismerték a Bercsényi utca környékén, mert a vörösesbarna cica bejáratos volt a szomszédos portákra is. Szerdán hajnalban Lulu ismét szomszédolni indult, ám végül egy ház kéményének peremén rekedt. A fölfelé út simán mehetett a macskának, de lefelé már inába szállt a bátorsága. Mindezt folyamatos nyávogással tudatta az utca népével, de mindenki bízott Lulu talpraesettségben, ám hiába csalogatták, a macska nem vállalta a leugrást a tetőre.

– Már napközben kaptunk egy hívást a kéményen nyávogó macskáról, de mi is úgy gondoltuk, hogy megoldódik a szituáció és a cica magától lejön a magasból – elevenítette fel a macskamentés előzményét Turi Zsolt önkéntes tűzoltó, akit este ismét hívtak a macskáért aggódók.

Hunyadi Ármin és Turi Zsolt önkéntes tűzoltók mentettéj meg a macskát

Az önkéntesek este nyolc körül vonultak járművükkel a helyszínre, és a kéményt csak egy összetoldott létra segítségével tudták megközelíteni. Hunyadi Ármin vállalkozott a szokatlan feladatra, hiszen korábban ilyen mentést még sohasem csináltak. Lulu szerencsére nem ijedt meg a feléje közelítő sisakos embertől. A fiatal tűzoltó végül egy szatyorban hozta le és adta át a macskát a mentést szomszéd gyerekekkel együtt izgatottan figyelő, tízéves Szőke Viktornak, a cica gazdájának.

Lulu dorombolással is kifejezte örömét, hogy végre megszabadult szorult helyzetéből. Mint csütörtökön megtudtuk: Lulu gyorsan pótolta a folyadék- és élelemhiányt, de a sokkot még aligha heverte ki, és egyelőre elment a kedve a csavargástól, mert még nem hagyta el a biztonságos otthonát.

Mosómedvét is mentettek a tűzoltók szerdán

Szerdán nem csak Kiskunmajsán mentettek állatot a tűzoltók. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján arról számoltak be, hogy Érden egy kilenc méter magas fán rekedt mosómedve adott különleges mentési feladatot a tűzoltóknak. Mint írták: a mosómedve legyengült, nem tudott a fáról lejönni, az állatvédők kérték a katasztrófavédelem segítségét a mentéséhez. Az érdi hivatásos tűzoltók az állatmentők segítségével, tűzoltólétráról vették le a medvét a fáról, azonban az állat kiugrott a mentőhurokból, át egy másik fára, majd leugrott a földre és elszaladt a helyszínről.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában