Tragédia

2023.11.04. 20:15

Gyászol az osztrák futballklub: autóbalesetben meghalt a jánoshalmi focista

Tragikus autóbalesetet szenvedett a kiskunhalasi születésű Varga Márkó, az osztrák ASKÖ Donau Linz Sportklub focistája. A jánoshalmi sportoló haláláról a todaytimeslive.com számolt be. A lap tudósítása szerint a felső-ausztriai Pucking melletti Westautobahn közelében az A1-es úton történt a baleset, a beszámoló szerint a focista kizuhant az autóból, a Kepler Egyetemi Kórházba szállították a mentők, ahol nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Gyászol a felső-ausztriai labdarúgás – ezzel a felütéssel kezdte tudósítását a todaytimeslive.com, helyszíni képeket is közölt a szörnyű balesetről, amely a lap beszámolója szerint szombat hajnalban 2 óra után nem sokkal történt a Bécs felé vezető nyugati autópályán. Négy jármű ütközött eddig tisztázatlan körülmények között, köztük az az autó, amiben a jánoshalmi Varga Márkó is ült, akit a beszámoló szerint a helyszínen újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát, és a Kepler Egyetemi Kórházba szállították, ahol azonban később belehalt a sérüléseibe.

Az ASKÖ Donau Linz Sportklub közösségi oldalán számolt be a fiatal sportoló haláláról, a játékostársakat megdöbbentették a balesetről szóló hírek, lapinformációk szerint a klub az elhunyt focista gyászoló családja mellett áll ezekben a nehéz órákban és támogatni szeretnék őket.

Szombaton, a felső-ausztriai futballmérkőzéseken egyperces néma felállással emlékeztek meg a tragikus körülmények között elhunyt magyar focistáról.

A gyászló családtagok a közösségi oldalaikon erősítették meg Varga Márkó halálhírét, azt kérték a barátoktól és ismerősöktől, hogy mellőzzék a részvétnyilvánítást, és köszönetüket fejezték ki az együttérzésért.

Varga Márkó az MLSZ adatbankja szerint volt a Jánoshalmi FC, a Kiskunmajsai FC, a Honvéd FC, a Felcsút SE, a Fehérvár FC, a GOLD-SPORT, a KBSC FC, a Füzesgyarmati SK és a Putnok FC játékosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában