Kecskemét

2023.10.26. 16:51

Csalási módszerekről hallhattak a Széchenyi István Közösségi Házban

Az online térben elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében tartottak csütörtökön előadást a Széchenyi István Közösségi Házban. Az interaktív alkalmon Tanács László címzetes rendőr őrnagy Digitális biztonság a mindennapokban címmel tartott előadást a jelenlévőknek. Többségében az idősebb korosztály képviseltette magát a rendezvényen, nem is csoda, hiszen a csalók kiemelt célpontjai éppen ők.

Lizik-Varga Katalin

Tanács László címzetes rendőr őrnagy tartott előadást Kecskeméten

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A tájékoztatáson túl a részvevők arról is hallhattak, hogy miként lehet elkerülni az áldozattá válást. 

Gyakorlati példákat beszéltek meg közösen és tanácsot is kaptak például arra vonatkozóan, hogy mire figyeljenek az alkalmazások letöltésénél. 

Nagyon fontos, hogy az internet nem hiteles forrás – hangsúlyozta az előadó. Ugyanis nem ritka, hogy például hamis készítményekkel csapják be a gyanútlan áldozatokat a világhálón. 

Arról is beszéltek, hogy az adathalászat is egyre elterjedtebb, amely során az elkövetők az internetes hirdetéseket és az eladókat használják arra, hogy megszerezzék az áldozatok személyes és pénzügyi adatait. 

Sok érdeklődőt vonzott az előadás
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az előadáson rövidfilmekkel illusztráltak csalási típusokat, melyek erősítették azt a tényt, hogy nagyon nehéz felismerni ma a csalókat. 

Azonban a jelenlévők sok ismert csalási módszerről hallhattak, a tanácsokat megfogadva pedig elővigyázatosabbak lesznek a jövőben és így kevésbé válhatnak csalók áldozatává. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában