Tragédia

2023.08.10. 09:22

Halálos baleset: egy migránsokat szállító mikrobusz lesodródott az útról és felborult az 55-ös főúton – galériával, videóval

Halálos baleset történt valamivel éjfél után az 55-ös számú főúton a Bács-Kiskun és Csongrád Vármegye határán, Ásotthalom közelében. Egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult. A balesetben a jármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség. A helyszíni szemle és a műszaki mentés hajnali 5 órára befejeződött, a rendőrség a forgalomkorlátozást feloldotta.

Pozsgai Ákos

A jármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette

Fotó: Pozsgai Ákos

Pere Csaba rendőr százados, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a helyszínen elmondta, hogy kollégái egy mikrobuszra lettek figyelmesek, melynek vezetője a rendőröket meglátva gyorsítani kezdett, majd egy kanyarban lesodródott az úttestről és felborult. A balesetben a magyar rendszámú gépjármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök hőkamerás drónnal vizsgálták át a környező erdős részeket, ahol még a helyszínelés közben elfogtak egy férfit, aki feltehetően a halálos balesetet okozó sofőr volt. A Csongrád-Csanád Vármegyei rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Az elmúlt néhány napban több halálos baleset is történt Bács-Kiskunban, az egyik az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében. Egy román rendszámú személygépkocsi lesodródott az útról és árokba hajtott. A járművet egy moldáv embercsempész vezette, aki hét migránst szállított. A balesetben egy gyermek vesztette életét. 

Négy nappal később Kiskőrösnél történt tragédia, itt a személygépkocsi vezetője egy kanyarban nem jól választotta meg autója sebességét, lesodródott az útról és felborult. A jármű utasa, egy 29 éves nő a helyszínen meghalt. 

Vasárnap hajnalban Kalocsa és Foktő között egy sofőr feltehetőleg elaludt a volán mögött és egy elágazásnál nem állt meg, hanem a csatornába hajtott. A kocsi elmerült a vízben és az azt vezető 67 éves férfi nem tudott kiszállni belőle.

Kedden éjjel szalagkorlátnak ütközött és felborult egy kisbusz az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében. A balesetben többen megsérültek és egy ember elhunyt.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában