Károk felszámolása

2023.03.11. 21:09

Bács-Kiskunban is komoly gondokat okozott a viharos szél

Gyökerestül fordított ki egy több mint tízméter magas fenyőfát az orkán erejű szél, ami egy villanyvezetékre dőlt Kecskeméten. A viharos széllökések bőven adtak munkát Bács-Kiskun vármegyében is, a legtöbb riasztás a kecskeméti tűzoltókhoz érkezett.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A viharos erejű szél okozta károk felszámolásával kapcsolatosan reggel 6 órától megközelítőleg húsz esetben érkezett állampolgári bejelentés. „A lakosok kettéhasadt, vagy kidőlt fák, és lehasadt nagyméretű faágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Ezek a fák kerítésre, úttestre, valamint vezetékekre dőltek, a tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéri szerszámok segítségével távolították el a fákat. Egy esetben érkezett olyan bejelentés, hogy a szél megbontotta egy épület tetőszerkezetét, itt a kecskeméti hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a szél által megbontott lemezeket. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés – közölte Kovács Andrea, a Bács-Kiskun vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában