kecskemét

2021.05.18. 08:38

Egy magánnyomozó is vádlott lett a követelésbehajtási ügyben

Egy magánnyomozó iroda vezetője nagy szerepet játszott öt darab kisteherautó fondorlatos módon való ellopásában, a Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt ellene és még három társa ellen.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: még 2016 nyarán egy azóta elhunyt férfi mintegy 26 millió forintos követelésének behajtása érdekében megbízott egy magánnyomozó irodát. Az iroda vezetője pedig bevonta az alkalmazottját, továbbá egy Kecskemét környéki autókereskedőt. Az autókereskedő ismerte az adós testvérét, aki teherautók forgalmazásával foglalkozott és a járműveket az autókereskedő telepén tartotta.

A magánnyomozó terve az volt, hogy az adós testvére által eladásra meghirdetett kisteherautókat hamis adásvételi szerződéssel előbb az autókereskedő, majd a megbízó nevére íratják.

– A terveknek megfelelően a magánnyomozó 2018 nyarán álnéven vásárlási szándékot színlelve árajánlatot kért az öt jármű együttes megvásárlására. Az érdeklődés komolyságának igazolására az autótelepre magával vitte az alkalmazottját is, aki banki állapotfelmérőnek és értékbecslőnek adta ki magát.

Elhitették, hogy a készletfinanszírozási kölcsönhöz eladóként az autókereskedő vádlott cégét tudja a bank elfogadni, ezért a teherautókat e cég nevére íratták – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna.

A magánnyomozó és a konspirációban résztvevő autókereskedő egymás között hamis kölcsönszerződést írtak alá, amelynek meg nem fizetése miatt a fedezetül lekötött kisteherautókat a vádlottak kijátszották a magánnyomozó irodát megbízó férfinak. Ő már a közelben várakozott és a megbeszélteknek megfelelően embereivel elszállította a kisteherautókat. A megbízó ezután egy ismerősét – az ügy negyedik vádlottját – rábírta arra, hogy a kijátszott autókat színlelt szerződésekkel előbb a maga, majd egy szlovák cég nevére írassák.

Az ügyészség három férfit jelentős értékre elkövetett lopással, míg negyedik társukat bűnpártolással vádolja. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában