Vélem-én

2016.01.11. 13:21

Milliók

Katinka szerződéstépésétől kezdve hosszú lenne a sor, amik csak az ilyen-olyan milliókról szóltak a minapi híradásokban.

Tapodi Kálmán

Információkban gazdag világban élünk, hogy hitelesek-e az gyakran mellékes, csak szenzációs és a világhálón is megosztható egyen. Hol vannak már a gyerekkorom házak előtti kispadokon összeülő asszonyai, akiknél jobban senki sem tudott semmit a falu történéseiről, vagy a mások életéről? Némelyik történet annyiszor került a pletykaáradatba, hogy mindenki elhitte. Ma már az egész csak mosolygós emlék, de néha a „hírgyárak” is hasonlóképp termelnek.
Zacher doktor – akinek édesapja egykoron Kiskunmajsán gyógyított –, dobta be a köztudatba a hamarosan „egymillió alkoholista országa leszünk” jövendölést. A toxikológus szerint a hiányzó 200 ezerhez már sok nem is kell: „mert olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutyafüle”.

A család-, és egészségromboló helyzetjelentés mellett, az otthonteremtő 10+10 milliók indították be a „csok-ra csok-rendszer” erotikus fantáziálását. Hogy mibe kerül majd a három gyermekért húszmillió, arról ilyen-olyan számítások is megjelentek, de addig is hajrá – előírásoknak mindenben megfelelő – magyarok!

A megfelelés amúgy is az új irányelvek közé sorolandó, ami különösen fontos az utolsókat rúgó, bőségszarus-uniós években. „Föld, föld ti rabjai a Földnek!” lehetne az átformázott Internacionálé kezdete, mert a bölcs előrelátók, máris hatalmas területekhez jutottak. A többieknek meg csak az ígéretek és a túlélőkészletek jutnak.

Fantáziálgatni persze lehet a milliárdos lottónyereményekről, a világsztárok álomgázsijairól, hiszen ábrándozni a legcsóróbbaknak is lehet. Még.

 

Ezek is érdekelhetik