Vélem-én

2010.10.04. 10:24

Újra munka

Új önkormányzatok alakulhatnak a tegnapi választás nyomán. Az országos eredmények összesítése alapján azt mondhatjuk, nagy meglepetés nem érte nemzetünk polgárait, az országgyűlési többséget adó pártszövetség népszerűsége bőven elégséges volt a győzelemhez.

Ökrös Csaba

Amennyiben az ördögöt rejtő részletekbe tekintünk, sokkal érdekesebb kép tárul elénk még akkor is, ha papírformának tekintjük egyik-másik polgármesterjelölt győzelmét. Kalocsa első embere öt cikluson át Török Gusztáv Andor volt, az egykori SZDSZ-es polgármester helyébe most a fideszes Török Ferenc lép.

Hasonlóan hosszú időt töltött Kiskunfélegyháza élén Ficsór József, aki nem is vállalkozott a kampányküzdelmekre, a város vezetését az országgyűlési választásokon is győztes Kapus Krisztián veheti át. Kiskunhalason azonban nem volt elégséges a Fidesz-szavazók száma ahhoz, hogy térségük parlamenti képviselőjéből polgármester legyen, Lukács Lászlót maga mögé utasította az egyik helyi választási koalíció által támogatott Gyovai István.

Sorolhatnánk még jó néhány települést, de ebből is látszik, hogy nem éppen unalmas forgatókönyv íródott a tegnapi napra. Az izgalmak mára elülnek, az új testületek megkezdhetik a munkát, folytathatják elődjükét, esetleg új utat kereshetnek, hogy felvirágozzon a falu vagy a város. Sok település napi gondokkal küzd, a finanszírozhatóság határán egyensúlyozik. Ha esetleg valaki ott beígérte a Kánaánt, és nyert, akkor most gondolkodhat, hogy mit mond majd a választóknak négy évig.
Persze az csak félreértés lehet, ha nem úgy alakul az élet, mint ahogy meghirdette a jelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában