Vélem-én

2010.10.08. 10:38

Ez itt a mi időnk

Október közepéhez, a fűtési idény hivatalosnak nevezett kezdetéhez közeledve mindennapjaink meghatározó kérdése: vajon milyen időnk lesz?

Kubatovics Tamás

Erre sokféle választ kapunk, kaphatunk. Meteorológusok, illetve a tudományos ismeretek hiányát testi adottságokkal pazarul palástoló – keblükkel akár országrészek eltakarására is képes – bemondók naponta többször beszélnek a várhatóról. Mi meg várunk türelemmel.

Közben egyre nyálkásabbak, vacogósabbak a reggelek, aztán meg 20 fok környékére kúszik a hőmérséklet, izzadtságcseppek csorognak végig a hátakon. Veszély az élet, leselkedik ránk a megfázás! Jól ellennénk mi a négy évszakunkkal, ha nem egy hét alatt tennék tiszteletüket errefelé.

Nem kedvez a globális felmelegedés a hagyományápolásnak, melynek az időjárásban lenne létjogosultsága. Ehelyett a nagy hőmérsékleti és légnyomás-ingadozások következtében nagy lesz a forgalom a betegségügyi hivatalokban, ami senkinek sem jó.

Egyesek szerint nincs két újság, rádió- vagy tévéállomás, mely egyforma előrejelzést adna. Ilyen az egyéniségek kora: még véletlenül sem szabad ugyanazt mondani mint a vetélytárs! Legfeljebb a verseny lefújása után.

Igaz, ez a hagyomány a közéletben alakult ki. Mert hagytuk. Mint tudjuk és tapasztaltuk oly’ sokszor: sikerrel zárt kampányidőszak után valahogy megnő a ránk váró nehézségeket és a szükséges erőfeszítéseket ecsetelő mondatok száma a felelősség súlyáért pár nappal korábban még sok mindent vállalók körében.

Úgy van ez, mint az időjárással. Néha elhiteti magával az ember, hogy érdemi hatással lehet rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában