Sport Bács-Kiskun

2015.07.01. 21:16

Harminc fogatot várnak a versenyre

Színes programokkal várják a szervezők szombaton a vendégeket a Hetény Kupa fogathajtó verseny Kiskunság Bajnoki Kupafordulójának vendégeit. A rendezvény nem csak a lovassport szerelmeseinek ígér felhőtlen kikapcsolódást.

Zsámbóki Dóra

Kertvárosi forgatagnak is beillene a szombati Hetény Kupa fogathajtó verseny, hiszen a szervező Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület színes kísérőprogramokról is gondoskodik. Gönczi Imre, az egyesület nemrég megválasztott elnöke szerint a rendezvénnyel éppen ez a céljuk, szeretnék, ha azok is kilátogatnának az ingyenes programra, akiket lazább szálak fűznek a lovassporthoz.
A szombaton 9 órakor kezdődő verseny kísérő programjai között szerepel kutyás és kulturális bemutató, fellép az Alföldi Betyárok Énekkar, a Kertvárosi Nyugdíjas klub és a Gyönygvirág énekkar is. A vendégeket vásári forgatag várja, de lesz raliautó-bemutató is, a gyermekeket pedig ingyen fagyival várják. A rendezvényen természetesen lehetősége lesz mindenkinek nyeregbe pattanni, hiszen – szintén ingyenesen – a lovagoltatás is a program része.

A hetényi lovaspályán a fogathajtó versenyek 9 órakor kezdődnek az akadályhajtás első fordulójával, majd ebéd után 13 órakor veszi kezdetét a második forduló. Az eredményhirdetés 16 órakor lesz. A szervezők közel 30 fogatot várnak a versenyre.
– Talán kevesen tudják, hogy Hetényegyházán nagyon jó, rutinos szakemberekkel vagyunk körülvéve. A hetényegyházi fogathajtó egyesületnek rengeteg hazai és nemzetközi bajnoka van fogathajtásban. Most szeretnénk kicsit „túllépni a szakmaiságon”, és nyitni a tömegek felé, hogy minél több ember vegyen részt a rendezvényeinken. A szombati fogathajtó versenyt nagyon sokan támogatják, nekik is köszönhetően reméljük, hogy mindenki jól fog szórakozni – mondta el érdeklődésünkre Gönczi Imre egyesületi elnök, aki távlati terveik között említette a hetényegyházi lovaspálya fejlesztését is, hogy többnapos, tömegeket vonzó, nemzetközi rendezvényeket tudjanak oda szervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!