Sport Bács-Kiskun

2007.12.12. 11:42

Megvívták a maguk harcát

Az elmúlt hét végén, öt versenyen hat érmet szereztek a Kecskeméti Repülő és Vívó SE vívói.

A. B.

Pénteken a BVSC-ben tartott Szabadidős Országos Vívóbajnokságon a tőrözők kezdték a sort:
 
A második helyezést elérő Szalay Bencét csak a döntőben tudta megállítani Szeri Tamás, a szentesiek legjobbja.
Erdélyi Ádám a negyediknek járó érmet kapta, míg női tőrben Kazancsov Éva az ötödik helynek örülhetett.
Kecskemétet férfi párbajtőrben Gondol Károly és Boronkay Bence képviselte. Mindketten bejutottak a nyolcas döntőbe, ahol Károly a bronzéremig meg sem állt, Bence pedig aznap kénytelen volt megelégedni a hatodik hellyel.
Szombaton aztán a Roden Kupa versenysorozat harmadik fordulóján megtépázta a nagyok babérjait, mert félelmetesen magabiztos vívással egészen a döntőig menetelt, ahol idegtépő küzdelemben 14-15-re maradt alul ellenfelével szemben.
Meglepetésre Nagy Zsolt, az előző évi Kupagyőztes, nem jutott a be a 16 közé sem.
Rezner Rékának a körben jól ment a vívás, de a táblaasszóra magát összeszedő, későbbi első helyezett, mexikói lánytól kikapott.
 
Oláh Zsófi az olaszországi Lignanoban rendezett Junior Világkupán próbált szerencsét, de asszót sem sikerült nyernie. Ennek nem igazán technikai, mint inkább pszichikai oka van.
 
Gálos Annát is elkerülte a szerencse Debrecenben, a Mikulás Kupa meghívásos kardversenyen, mert bár tábla első lett a csoportmérkőzések után, így kiemeltként került a 32 közé, de a másfél órás várakozás (amíg a többiek vívtak a táblán, ő csak várt) kizökkentette a ritmusból, és a 16 közé már nem tudta beverekedni magát.
 
Szabó Laci és Bartók Botond Szolnokon az Olimpici idei utolsó állomásán küzdöttek .
A körmérkőzések során elég ingadozó teljesítményt nyújtottak, korábban már láttunk tőlük sokkal jobbat is, de a táblára mindketten feljutottak.
Laci elég nehéz ellenfelet kapott, és hiába indította el akcióit jól, a rutinosabb békéscsabai versenyzőtől vereséget szenvedett.
Botond Budapesti Honvédos ellenfelével először elhitette, hogy könnyű préda lesz, és hagyta is elhúzni 10-3-ra, aztán az edzőjével hitette el, hogy innen még tud fordítani, mert sikerült felhozni 10-7-ig, aztán talán csak ő maga nem bízott abban, hogy nyerhet, és sajnos, 15-9-re veszített.
Az egyesület tagja, a nemrég sikeres versenybírói vizsgát tett Karkas Anita is közreműködött a szolnoki verseny gördülékeny és szakszerű lebonyolításában.
Következő hétvégén Gödöllőn a Felnőtt Országos Bajnokság vár vívóinkra.

Ezek is érdekelhetik