Ország-világ

2020.12.10. 09:59

Továbbra is Brüsszel támogatja Dobrev Klára kampányát

Fél nap alatt egymillió forinttal nőtt a Brüsszelből érkező kampánytámogatás összege.

Döbbenetes ütemben pénzelik külföldről Gyurcsány Ferenc feleségét, aki nem titkoltan a kormányfő-jelöltséget célozta meg. A teljes összeg már több, mint 20 millió forint, csak november 20-a óta 15 millió – számolt be az Origo.

Szerdán 14 óra 44 perckor jelent meg egy cikk az Origon azzal kapcsolatban, hogy vasárnap reggeli írásuk óta közel négymillió forinttal támogatták Brüsszelből az európai szocialisták a baloldali politikus videós kampányát.

Döbbenetes tempó

Ehhez képest szerdán kora este arra lettek figyelmesek, hogy az így sem elhanyagolható összeget további 964 827 forinttal toldották meg Brüsszelből. A tempó döbbenetes: fél nap alatt közel egymillió forintot ugrott a Facebook számlálója – írta a lap.

Fotó: Origo / Facebook

Magyarán továbbra is öntik Magyarországon kívülről a pénzt Dobrev kampányába. Összesen már több, mint 20 millió forinttal támogatták Brüsszelből a hirdetéseit, csak november 20-a óta 15 millió forinttal – összegezte a lap.

Már a Youtube-on is Gyurcsányné

Azt fontos hangsúlyozni, hogy a fenti összegek csupán a facebookos videókampányra vonatkoznak, valójában ennél jóval több pénz jöhetett az S&D-től.

Ugyanis azon kívül, hogy a DK-hoz közel álló Nyugati Fényen felbukkantak reklámok, már a Youtube-on is lehet Gyurcsánynénak a közös védekezés ellen uszító kampányával találkozni – írta az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában