zavargás

2019.02.25. 13:38

Negyvennégy szurkolót vettek őrizetbe Szófiában

A rendőröknek az élvonalbeli bajnoki előtt, közben és után közrend megzavarásáért kellett intézkedniük.

Negyvennégy futballszurkolót vettek őrizetbe Szófiában vasárnap a Levszki és a CSZKA közötti mérkőzést övező összecsapások nyomán.

A bolgár hatóságok arról számoltak be, hogy az élvonalbeli bajnoki előtt, közben és után közrend megzavarásáért, valamint tiltott tárgyak, pirotechnikai eszközök és kábítószer birtoklása miatt kellett intézkedniük.

A két klub drukkerei közötti összecsapásoknak több évtizedes múltja van, 2000-ben haláleset is történt, azóta gyakoribbak a rendőri fellépések. A rendőrségi jelentésben ezúttal nem esett szó súlyos sérültről.

A rangadón a Levszki egy öngóllal 1-0-ra legyőzte a vendég CSZKA együttesét, amely a 44. perctől emberhátrányban játszott. A tabellán mindkét együttesnek 48 pontja van: a Levszki a második, a CSZKA a harmadik helyen áll. A bolgár bajnokságban azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, a Levszki szeptember végén idegenben is 1-0-ra legyőzte a CSZKA csapatát.

Az éllovas – és címvédő – Ludogorec előnye 23 fordulót követően öt pont szófiai riválisaival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában