kodályi alapelvek

2018.08.12. 09:51

Nagykoncerttel zárt a 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstábor

A zárókoncerten fuvolisták, klarinétosok, szaxofonosok, trombitások, harsonások és tubások mutatták be frissen szerzett tudásukat a közönségnek.

Több mint hatvan fiatal muzsikus és művésztanár adott számot a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola épületében megtartott nyári zenei táborban végzett munkájáról szombat este. A szólóktól a kamaraegyütteseken át a zenekari darabokig sokféle produkciót láthatott a közönség a csaknem két és félórás koncerten.

A vasárnap záruló 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstáborban résztvevő 45 diák közül 15-en Farkaslakáról, 20-an pedig Oroszhegyről érkeztek. A fiatal zenészek délelőttönként főként zeneelmélettel foglalkoztak, délutánonként pedig a különböző formációknak megfelelő kamaraórákon, zenekari próbákkal és egyéni képzéseken vettek részt.

A Magyarországról érkezett zenepedagógusok tudásuk legjavát adták át a fiatal zenészeknek.

A szombati zárókoncerten fuvolisták, klarinétosok, szaxofonosok, trombitások, harsonások és tubások mutatták be frissen szerzett tudásukat a közönségnek.

A koncert végén a 13. Székelyudvarhelyi Fúvóstábor szervezője, György Sándor köszönetet mondott a Bethlen Gábor Alapítvány anyagi támogatásáért, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és az Udvarhelyszék Egyesület segítségéért és kiemelte az anyaországból érkezett zenetanárok önkéntes munkáját – olvasható a közleményben.

Lebanov József, a tábor egyik alapítója elmondta, hogy amikor a 2000-es évek elején Gergely Jánossal, a Palló Imre iskola egykori igazgatójával megálmodták a tábort, az volt a céljuk, hogy a Székelyudvarhelyen tanuló diákok zenei nevelését támogassák a kodályi alapelvekkel összhangban.

Fotó: Király-Szombathy Zita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!