Ladik

2011.01.26. 12:43

Népszerű az onlályn újságírás

Ebben a cikkben található a LADIK médiavetélkedő II. fordulójának harmadik feladatához tartozó javítandó szöveg. Sok sikert a feladat megoldásához!

Körtvélyesi Sára

Népszerű az onlályn újságírás

Budapest - Tizenkilencedik alkalommal hírdette meg az országos diákmédia-pályázatot a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE). Az év diák újságírója a legkedvelteb kategória, de egyre népszerűbb az online diákmédium, az online diákujságírás is. A diákok hat kategóriában (az év diákújságírója, az év diákújságja, az év diákrádiósa, az év diákfotósa, az év online diákmédiuma, az év felkészítő tanára) pályázhatnak február 15-ig. a DUE munkatársa kiemelte, a diákok minden évben töb mint ezer pályázatot küldenek be az ország minden részéről. A legtöben az újságíró kategóriában jelentkeznek, de évről évre egyre népszerűbb a diákrádiózás és az online diák-újságírás is. A diákmédiumok jellemzőiről kérdezve a due munkatársa elmondta, az Általános Iskolás diák-újságírók a leglelkesebbek. Az általános iskolai lapok általában havonta jelennek meg, rövid írásokkal, szösszenetekkel, kézzel rajzolt illusztrációkkal. A munkát mindig pedagógus foglya össze, irányítja, felügyeli, az újság létét tanárok vagy a tanulók szorgalmazzák. A nagy múltú, magas fokú iskolai demokráciával rendelkező középiskolákban mindenütt szerkesztenek diákújságot, a lapok két havonta, negyed évente jelennek meg.
Vannak Intézmények, ahol a pedagógus ellenőrzi az írásokat, de olyan iskolák is, ahol nem; ahol a diákok szabadon azt írnak, ami nekik teccik, ami a szívüket nyomja.

Ezek is érdekelhetik