Kultúra

2008.06.05. 15:17

Logikaverseny - országos döntő

2008. május 21. Ezen a napon velem együtt 14 Zrínyis indult el Budapestre. Hogy mi céllal? Mert bejutottunk a Logikaverseny országos döntőjébe!

Zsigri Zsuzsanna 4. c

Különbusszal utaztunk a helyszínre, a Gárdonyi Géza Általános Iskolába. Az úton az izgalom levezetése érdekében kártyáztunk, volt aki zenét hallgatott, a tanárok pedig megvitattak néhány fontos dolgot.

Korán értünk oda, így  az iskola udvarán ugróiskoláztunk, beszélgettünk. Volt ott egy játszótér, ott is jártunk. Végül sorakozót fújtak, mert kezdődött a verseny.
 
Mikor a termekben elfoglaltuk kijelölt helyünket, tájékoztattak bennünket a versenyről. Öt fejtörő feladatot kellett precízen megoldani 60 perc alatt. Ajándékot is kaptunk, mellé egy szívószálas üdítőt és csokit.
A szomszédos templom harangja figyelmeztetett bennünket arra, hogy már csak néhány perc van a versenyből.
 
A verseny után átverekedtük magunkat a tömegen, azután elmentünk és ettünk egy fagyit. Az eredményhirdetésig a templom előtti rózsakertes parkban beszéltük meg a feladatokat, s hogy jobban teljen az idő,  etettük a galambokat.

Amikor visszaértünk az iskolába, türelmesen, de izgatottan vártuk az eredményhirdetést.
 
Örömmel hallottuk, hogy a 4.c-ből Kiss Gréta II. , Rádi Orsolya pedig V. helyezést ért el. Őket és felkészítő tanárukat Fábián Istvánné Zsuzsa nénit szép ajándékkal jutalmazták. Az első 10-ben sikerült még végeznie Mamuzsics Gergő 2.a-s tanulónak is. Ő 9. lett.

Mielőtt hazaindultunk volna, emlékül csoportképet készíttettünk kis csapatunkról. Visszafelé szinte röpült az idő, de már nagyon vártuk, hogy végre jöjjön a megérdemelt pihenő.
Elégedettek lehetünk szereplésünkkel. Ez az országos verseny sem érhetett véget szép „ Zrínyis ” siker nélkül!

Gratulálunk minden döntőbe jutott versenyzőnek (Mamuzsics Gergő, Kis Gréta, Németh Kinga, Rádi Orsolya, Remecz Anna, Remecz Lilla, Zsigri Zsuzsanna, Almási Fanni, Németh Emese, Papp Zsófia, Bibó Boglárka, Németh Adrienn, szabó Boldizsár, Tomasák Gergő) és felkészítő tanáraiknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!