Közélet

2015.10.27. 07:31

Már csak éjszakára zárják le

Csütörtök óta tart a kecskeméti, Izsáki úti vasúti átjáró felújítása, a munkálatok idején részlegesen vagy teljesen el kell zárni a forgalmas utat a járművek elől.

Zsámbóki Dóra

Az első teljes lezárás szombaton lépett életbe és hétfőn estig tartott.
A forgalmat rendőrök segítették és segítik a következő napokban is a lezárások idején. Sokan hétfőn reggel, munkába igyekezve szembesültek azzal, hogy az út le van zárva, de kisebb bámészkodás után mindenki megtalálta a kerülőutakat, melyeket egyébként nagy sárga táblákon jeleztek is. A környező utakon érezhetően nagyobb volt a forgalom a megszokottnál, dacára annak, hogy a felújítási munkálatok nagy részét az őszi szünetre időzítették. A lezárt átjárón csak a menetrend szerint közlekedő buszok, a mentők, a tűzoltók és a rendőrök hajthatnak át, ha szükséges.

Az előre meghatározott menetrend szerint tegnap este 8 órától október 29-én reggel 8 óráig az uszoda felőli oldalon sávelhúzás mellett, 2×1 sávon közlekedhetnek a közúti gépjárművek; a kerékpárosok és a gyalogosok pedig az átjáró mellett kialakított ideiglenes átkelőt vehetik igénybe. A vasúti átjáró utószabályozási munkái miatt október 27-én, 28-án és 29-én 24 órától másnap 4 óráig ismét teljes útlezárás lesz. A felújítási munkák, így a forgalomkorlátozások november 4-ig fognak tartani.

 

Ezek is érdekelhetik