Közélet

2010.01.28. 13:49

Vizsgálatot kérnek a botrányba keveredett intézmények ügyében

Csütörtökön rendkívüli ülés összehívására szólította fel Bányai Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét a közgyűlés MSZP frakciója.

M. A.

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott levélben a kecskeméti Juhar utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményben valamint a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt események ügyében kér soron kívüli tájékoztatást az elnöktől az MSZP frakció. A 12 képviselő által aláírt levélben dr. Balogh László mindkét intézményben mindenre kiterjedő, alapos vizsgálatot szorgalmaz a fenntartó részéről, amely "nem kerülheti meg a fenntartó önkormányzat illetékeseinek a felelősségét sem az ügyben."

Dr. Balogh László a közgyűlés elnökéhez is eljuttatott levélben úgy fogalmaz:
"Nem alaptalan azt mondani, hogy a nyilvánosságra került ügyek lavinát indítottak el. A tények magukért beszélnek... Mindkét esetnek vannak közös vonásai, és felelős fenntartói magatartással elkerülhető lett volna az országos botrány, hiszen ezek a panaszok nem új keletűek, hanem már a múlt évben tudtak róla az illetékesek az önkormányzatnál."

Természetesen megkerestük Bányai Gábort is, mit szól az MSZP frakció indítványához:
– Hétfőn a Juhar utcai intézményben és a kiskunhalasi pszichiátrián is elindultak a fenntartói vizsgálatok, ezeket én magam kezdeményeztem. A  megyei önkormányzat mellett a gyámhivatal is vizsgálódik mindkét intézményben. Az a véleményem, érdemes lenne ezeknek a vizsgálatoknak az eredményét megvárni. Éppen ezért a rendkívüli ülés összehívásának jelen pillanatban nem látom sok értelmét. A következő megyei közgyűlés február 12-én lesz, ott természetesen mindenki felteheti a kérdéseit és elmondhatja észrevételeit mindkét intézménnyel kapcsolatban, illetve szívesen adok tájékoztatást a vizsgálatok aktuális állásáról. Emellett személy szerint is úgy gondolom: mindenkinek az az érdeke, hogy megfelelő megoldást találjunk mindkét intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!