Közélet

2009.09.30. 13:31

A szocialisták kiálltak a politikai küzdőtérre

Kész az MSZP listája. A jövő évi országgyűlési képviselő választáson a megyei listát a párt megyei elnöke, dr. Garai István vezeti. A második helyre dr. Balogh László, a harmadik helyen pedig Márfai Péter került.

B. Zs.

A negyedik és ötödik hely András Istvánnak, illetve Mamuzsics Sándornak jutott. Erről egy tegnap tartott sajtótájékoztatón számolt be dr. Balogh László, a párt megyei választmányának az elnöke Kecskeméten.
A tíz megyei választókörzetben is kiállította a párt tagság a jelöltjeit.
A kecskeméti 1.-ben dr. Balogh László méretteti meg magát. A 2.-ban Király József építési vállalkozó indul.

A tiszakécskei térségben Csernus Ferenc a jelölt, ő 1994-1998 között volt már honatya. A kunszentmiklósiban Hortobágyi István nyugdíjas rendőrtiszt szeretné maga mellé állítani a szavazók többségét. A  kiskunfélegyházi választó kerületben dr. Garai István megyei pártelnök, aki jelenleg is országgyűlési képviselő próbálja megvédeni a mandátumát. A kiskőrösi térségben Kolarik László ( Tabdi polgármestere), míg a szomszédos kalocsaiban András István (Harta polgármestere) lép a politikai küzdőtérre.

A baloldali érzelmű választók Kiskunhalason és környékén Szabó Károlyra, a megyei közgyűlés korábbi alelnökére, míg a Baján és a választókerülethez tartozó falvakban Márfai Péterre jelenlegi honatyára adhatják voksaikat.

A bácsalmási körzetben Mamuzsics Sándor képviseli az MSZP színeit.
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az önkormányzati választásokon a 10 ezer feletti települések listáját dr. Garai István, míg a 10 ezer fő alattiakét dr. Balogh László vezeti. Ha bejutnak az országgyűlésbe, akkor visszalépnek a megyei jelöltségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!