Közélet

2009.02.08. 18:55

Bravúros kézműtét Kecskeméten - Képekkel, videóval

Mintegy 6 és fél órás műtéttel négy orvos varrta vissza a kecskeméti megyei kórházban annak a férfinek a jobb kezét, akit szombaton ért munkahelyi baleset.

Noszlopy

Még úton volt a mentő a megyei kórház felé, és vitték magukkal a levágott kézfejet is, amikor már riadóztatták az országos hírű kecskeméti kézsebészeket. A több órás műtétben részt vettek Kertész Gábor kézsebészeti részlegvezető főorvos, Kovács János kézsebész szakorvos, az ügyeletvezető Tege Antal főorvos, Pócs Levente ortopéd traumatológus szakorvos, Holló Ilona főorvosnő, Petró Zoltán aneszteziológus orvos, Beregszászi Melinda asszisztensnő, Fülöpné Saci műtő szakasszisztens és Carlos, a műtősfiú.

- A teljes csonkolás csúnya roncsolódással járt – magyarázta Kertész doktor a műtőben jelen lévő tudósítónknak. - Ki kellett vennünk a rossz részeket, emiatt kicsivel rövidebb lesz majd a beteg karja. Van remény, de a következő napok kritikusak lesznek. Ha viszont minden jól alakul, akkor is eltarthat egy évig a gyógyulás.

További részletek a Petőfi Népe hétfői számában.

A balesetről bővebben ITT olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!