Közélet

2008.05.03. 12:43

Jogerősen elítélték a császártöltési idősek otthona főnővérét

Közokirat-hamisítás miatt ítélték jogerősen 60 ezer forintos pénzbüntetésre a császártöltési idősek otthona főnővérét. Az ügyészség szerint azonban nem csak a főnővér, hanem a település polgármesterének felesége szakmai bizonyítványa is hamis.

N. N. M.

Nagy visszhangja volt tavaly Császártöltésen, amikor elterjedt, hogy a helyi idősek otthonában dolgozó főnővér érettségije – ami látszólag a bajai Türr István szakközépiskolában készült – tartalmilag és alakilag is hamis. Ezzel párhuzamosan merült fel a gyanú, hogy a nő felettese, a császártöltési polgármester 50 éves felesége is hamis szakmai bizonyítvánnyal került a beosztásába. Noha utóbbi férje, Frick József polgármester az ügy kirobbanását követően váltig tagadta ezt. A napokban azonban a főnővérről, Schafferné Török Andreáról a kiskőrösi bíróság megállapította, hogy nem érettségizett le Baján. Ezért a hamis bizonyítványát elkobozták, és 60 ezer forintot kell fizetnie. Ha nem tenné, akkor 200 napot tölt el fogházban.

A polgármesterné bizonyítvány-ügye még nem került a Kiskőrösi Városi Bíróság elé. Az ő szakmai végzettségét (állítólag vagy valóban) igazoló dokumentum szerint a budapesti Kossuth Zsuzsanna humán szakképző iskolában szerzett szociális gondozó, szervező oklevet. Emlékeztetőül: a két nőből bizonyítványaik bemutatását követően lehetett vezető a császártöltési idősek otthonában.

Ezek is érdekelhetik