Kék hírek, bulvár

2008.07.01. 14:48

Könnyűbulvár, avagy a Hollywood újabb nagy felhajtásai

A mai összeállításból kiderül, miért nem jó kövérkés hassal meztelenkedni, mitől van elege az ABBA együttesnek illetve, hogy a Pokolfajzat 2. részében sok magyar is közreműködött. Lehet csipegetni!

Baon.hu

Jack Black meztelenkedni akar
Büszke rá Jack Black, hogy róla mintázták a Kung Fu Panda című animációs film főhősét, de arra nem, hogy mackós a testalkata. – Világ életemben volt súlyfölöslegem, de most már szeretnék karcsúbb lenni – mondja a komikus. – Hogy miért? Szeretnék meztelen jelenetekben is szerepelni, de amíg ekkora a hasam, kiröhögne a közönség. Bele kell húznom, mert 38 éves vagyok, és lassan kiöregszem a szívtipró szerepekből.
(Kung Fu Panda – hazai bemutató: 2008. július 3.)   Előzetes itt!


ABBÁ-éknak elegük van egymásból


Hatalmas felhajtással zajlott Londonban a Mamma Mia! című filmmusical világpremierje, amelyen a legendás ABBA együttes három tagja – Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad – is megjelent, hiszen a produkció az ő slágereikre épül. Andersson ráadásul a film egyik társproducere.
Felkészülhetett a sajtó érdeklődésére, mert amikor azt kérdezték, összeáll-e újra az ABBA, azonnal nagyon nyomatékos nemmel válaszolt. – Az ABBÁ-nak egyszer és mindenkorra vége – mondta a zenész. – Persze nem lógatjuk a lábunkat, mindannyiunknak vannak tervei, de nem közös a jövőnk. Nem csoda, hogy az ABBA soha többé nem fog újra összeállni: csak Anni-Frid örülne a nagy visszatérésnek. A fiúk olyan sikeresek szólókarrierjükkel, hogy nem érdekli már őket az együttes, Agnetha Faltskog pedig látni sem szeretné volt férjét, Björnt – ezért nem ment el a londoni premierre sem.
(Mamma Mia! – hazai bemutató: 2008. július 17.)
 



Ben Stiller harcba száll


Könnyen lehet, hogy a hollywoodi forgatókönyvírók száznapos sztrájkja után, ami körülbelül egymilliárd dollár veszteséget okozott az amerikai szórakoztatóiparnak, most a színészek függesztik fel a munkát. A 120 ezer tagot tömörítő színész szakszervezet (Screen Actors Guild – SAG) és a nagy stúdiók hároméves szerződése ugyanis lejárt, és a SAG olyan új paktumot akar, amely a színészeknek több jogdíjat biztosít. A korábbi szerződések felett eljárt az idő: nem vették még figyelembe a DVD és az internetes filmletöltések rohamos előretörését. A színészek azt követelik, hogy az új médiumok megnövekedett forgalma után is kapjanak pénzt. A SAG olyan nagyágyúkat állított csatasorba, mint Ben Stiller és Jack Nicholson – ők kampányolnak kollégáik nevében.


- Döbbenetes tény, hogy a SAG tagságának 70 százaléka kevesebb, mint ezer dollárt keres évente a színészettel, és más munkából kénytelen fenntartani magát – magyarázza Stiller. – Mindössze a tagság öt százaléka kap akkora fizetést, amiből kényelmesen megél Hollywoodban, miközben a stúdiók hatalmas pénzeket tesznek zsebre. Ezen most kell változtatnunk, amikor úgyis új szerződést kötünk.
Ha néhány héten belül nem sikerül megegyezni, 17 megaprodukció elkészülte kerül veszélybe Hollywoodban, szintén milliárdos kárt okozva – állapítja meg a Los Angeles Times.

Ám hogy vidámabb vizekre evezzünk, Ben Stiller hamarosan egy másik háborúba indul Vietnamban. A Trópusi vihar című akcióvígjátékban beképzelt hollywoodi sztárok csapata háborús filmet forgat a dzsungelben. Amikor elszállnak a költségek, és a rendező agya is elszáll a színészek pökhendisége miatt, veszélybe kerül a film. Ekkor a rendező gondol egyet, és a dzsungel mélyére vezeti csapatát, hogy móresre tanítsa őket. Az őserdőben aztán belefutnak egy drogbáró hadseregébe, akik azt hiszik róluk, hogy a kábítószer-ellenes ügynökség kommandósai. Kitör az igazi háború…
(Tropic Thunder – hazai bemutató: 2008. szeptember 4.)


Az új Hellboy jobb, mint a régi – mert tele van magyarokkal


Nagyon büszke a Hellboy II – Az Aranyhadseregre a rendezője, Guillermo del Toro. Szerényen úgy fogalmaz, hogy tízszer jobb, mint az első rész. – Mivel a stúdió látta, mekkora siker a Hellboy (Pokolfajzat), és hogy azonnal hatalmas rajongótábora alakult, szabad kezet adtak a második rész elkészítésénél – mondja a mexikói rendező.


– Úgyhogy a második rész sokkal őrültebbre sikeredett, beleraktam minden álmom és rémálmom. Az elsőt 66 millióból csináltuk, most a másodikat 85 millából, de a látvány olyan szédítő, mintha 200 milliót öltek volna bele.
A Hellboy II érdekessége, hogy túlnyomórészt Magyarországon forgatták, ezért több jeles hazai színész is szerepel benne: Oroszlán Szonja, Kamarás Iván, Simon Olivér, Elek Ferenc – nem csoda, hogy a produkció olyan jól sikerült…
(Hellboy II: The Golden Army – hazai bemutató: 2008. augusztus 21.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!