Kék hírek, bulvár

2008.04.03. 08:31

Az ínyenc tolvaj: nyolc mázsa kacsamáj hűlt helye a hűtőkamrában

Ismeretlen tettes március 21. és 25. között, egy helyi Kft. telephelyéről, egy zárt hűtőkamrából 822 kg kacsamájat vitt el 2 466 000 forint értékben.

Baon.hu

Ismeretlen tettes szerdára virradóra Kecskemét Kadafalván, egy tanyán elhelyezett 2 db szerszámos konténerről lefeszítette a lakatot, majd elvitt egy elektromos lemezvágó ollót, sarokcsiszolókat, fúrógépeket, vonalkódos műanyag hegesztőt. A bűncselekménnyel okozott kár: 856 000 forint.

Ugyanezen az éjjelen egy kecskeméti lakásból különböző szerszámokat loptak el, 322 000 forint értékben. A rongálási kár 40 000 forint. 

Kedden éjjel, Ballószögön az utcán parkoló AVL-270 rendszámú Skoda 105 típusú szgk-t, valamint a benne lévő Hiltit, sarokcsiszolókat és szerelvényeket vitte el eddig ismeretlen személy, összesen kb. 400 000 forintos kárt okozva. 

Március 29. és 30. között Nemesnádudvar külterületén lévő nemesnyárfa erdőben valaki felgyújtotta az avart , és az ott keletkezett tűz a fák 80%-ának az alját megégette. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 200 000 forint. 

2007. november 01. és a 2008. április 2. között Kiskunfélegyházán egy német állampolgár tulajdonában lévő tanyából különböző gépeket, műszaki cikkeket (Sthil láncfűrész, fűkasza, fűnyíró, Csepel kerékpár, Hifi berendezés, televízió) loptak el 260 000 forint értékben.

Szerdára virradóra a fajszi Tsz. déli majorban lévő telephelyére hatolt be valaki. A kerítés átvágta, a lakatot leverte, és az egyik műhelyből elvitt 3 db  - egyenként 100 kg-os - vas kovácsüllőt.
A lopással okozott kár: 300 000 forint.

Őrizetbe vettek tegnap egy 37 éves kecskeméti férfit, akivel szemben a Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Veszprémi Városi Bíróság tartás elmulasztása bűncselekmény miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. 

Nem ússza meg az eljárást az a 32 éves kecskeméti férfi sem, akinek tanyájában sterdán 3 db lőfegyvernek minősülő Flobert pisztolyt, 379 db 5,6 mm-es lőszert, egyéb fegyvereket, lőszereket tartott engedély nélkül.  

Szintén őrizetbe vettek egy 40 éves kecskeméti férfit, mivel szerdára virradóra Kecskeméten, a Rákóczi utcában található öntöttvas faverem rácsot ellopta. Az okozott kár 144 000 forint. 

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a kiskőrösi rendőrök. Az illető március 07. és 09. között egy kiskőrösi tanyából különböző felszerelési tárgyakat vitt el 150 000 forint értékben. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 20 éves kiskőrösi férfi, aki bűnügyi őrizetbe került.  

Határrendészeti események:

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelőhelyen kedden egy szerb állampolgár magánútlevelének ellenőrzésekor az útlevélkezelő hamisításra utaló nyomokat fedett fel, amelyet a technikai vizsgálat is bizonyított, ezért a személyt visszairányították Szerbia területére.

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett 6 koszovói állampolgár ellen, akik kedden tiltott határátlépést követtek el Hercegszántó külterületén. A 6 személyt esteHercegszántó község belterületén fogták el. A meghallgatásuk során menekültstátuszt kértek.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa Közúti határátkelőhelyén tegnap 1 bosnyák és 2 szerb állampolgár ellenőrzésekor az útlevélkezelő felfedte, hogy Ausztria 2 személyt körözött a harmadik személy pedig nem rendelkezett érvényes vízummal.

Ezek is érdekelhetik